Οι 3 ψεύτες (1970) (Α/Μ)



Κωμωδία της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου, με τους Μάρω Κοντού, Γιώργο Πάντζα, Νίκο Σταυρίδη, Αλέκο Τζανετάκο, Αντώνη Παπαδόπουλο, Γιώργο Παπαζήση, Γρηγόρη Βαφιά, Μπάμπη Ανθόπουλο.

Μια διάσημη ηθοποιός του σινεμά, η Λίζα Πλωμάρη, θέλει να κληρονομήσει τα λεφτά που δικαιούται από τους μοναδικούς εν ζωή συγγενείς της, τον θείο Ευγένιο, τον θείο Ισίδωρο και τη θεία Κλεονίκη. Για να συμβεί όμως αυτό υπάρχει ένας βασικός όρος: η Λίζα θα πρέπει όχι μόνο να παντρευτεί αλλά να συμφωνήσουν για το μελλοντικό της σύζυγο όλοι οι θείοι. Το τελευταίο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, αφού τα τρία αδέλφια δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους και διαφωνούν από πείσμα με ό,τι θέλει ο άλλος. Την εξίσωση καλείται να λύσει ο Γιώργος Πετρίδης, ένας κομπάρσος στην τελευταία ταινία της, τον οποίο η Λίζα προσλαμβάνει να υποδυθεί τον αρραβωνιαστικό της και να τουμπάρει το σόι. 

Χαριτωμένη κωμωδία, κατά πολύ καλύτερη του μέσου όρου των ταινιών της εταιρείας εκείνη την περίοδο, πρωτίστως χάρη στον Κώστα Ανδρίτσο στη σκηνοθεσία, οποίος διαχειρίζεται με χάρη και ευγένεια το σενάριο του Γιώργου Λαζαρίδη χωρίς να επιλέξει τον δρόμο της μπαλαφάρας. Το εύρημα να υποδύεται τους τρεις ρόλους των θείων και της θείας ο Νίκος Σταυρίδης αποδεικνύεται αποτελεσματικό μέσα στην κωμική υπερβολή του, καθώς σκηνοθεσία και ερμηνεία αποδέχονται τη σύμβαση εντός ενός πλαισίου αξιοπρέπειας που δεν γίνεται ποτέ του τσίρκο. Βέβαια, η ταινία χρωστάει πολλά τόσο στη Μάρω Κοντού που με αυτόν τον διεθνή αέρα της μεγάλης ντάμας κυριαρχούσε με άνεση στην οθόνη, όσο και στον Γιώργο Πάντζα που στον συγκεκριμένο ρόλο εκμεταλλεύεται στο έπακρο την καταφερτζίδικη και γοητευτική μανιέρα του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)