Η θυσία της μάνας (1956) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Τζαλ Φιλμ σε σκηνοθεσία Τζανή Αλιφέρη, με τους Ελένη Χατζηαργύρη, Σμαρούλα Γιούλη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Ηλία Σταματίου, Θόδωρο Μορίδη, Θάνο Τζενεράλη, Λέλα Πατρικίου.

Η Μάγδα Τεγά, μια αριστοκρατική και ευκατάστατη γυναίκα απολαμβάνει την οικογενειακή της ζωή στο πλευρό του συζύγου της, ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. Τα πράγματα όμως παίρνουν ξαφνικά την κατηφόρα, όταν η κόρη της, η Αλίκη, ερωτεύεται παράφορα έναν οικογενειακό τους φίλο, τον συνθέτη Άλκη Δημάκη. Δεδομένου ότι εκείνος έχει σχεδόν τα διπλάσιά της χρόνια, κρατούν τον δεσμό τους κρυφό από όλους, έως ότου η Αλίκη μένει έγκυος και αναγκάζεται να το αποκαλύψει στη μητέρα της. Μπροστά από το ενδεχόμενο να καταστραφεί η ζωή του παιδιού της, η Μάγδα παίρνει την ευθύνη και την ντροπή επάνω της, λέγοντας πως εκείνη ήταν που διατηρούσε παράνομο δεσμό και πως το παιδί είναι δικό της.

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της πολυγραφότατης και ιδιαίτερα αγαπητής στο κοινό  Ιωάννας Μπουκουβάλα-Αναγνώστου, η "Θυσία της μάνας" μπορεί να συνδυάζει ένα εξαιρετικό καστ με μια ιστορία ιντριγκαδόρικη, αλλά δεν κατορθώνει να ξεφύγει από τις μεγαλοστομίες και την υπερβολή του σεναρίου και της σκηνοθεσίας. Με βεβιασμένη την ανάγκη για θρήνο και υπερ-δραματικούς διαλόγους, το φιλμ δεν μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι σε αντίστοιχα αστικά δράματα της Ανζερβός για παράδειγμα, χωρίς όμως να χάνει το στοιχειώδες ενδιαφέρον του, ούτε την αξιοπρέπειά του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)