Vigilante Force (1976)


Ελληνικός τίτλος: Ομάδα επαγρύπνησης

Περιπέτεια της United Artists σε σκηνοθεσία Τζωρτζ Άρμιταζ, με τους Κρις Κριστόφερσον, Ζαν-Μάικλ Βίνσεντ, Βικτόρια Πρίνσιπαλ, Μπερναντέτ Πήτερς, Ντέηβιντ Ντόυλ.

Η κατάσταση σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνια έχει ξεφύγει εξ αιτίας της βίαιης και άνομης συμπεριφοράς των εργατών στις πετρελαιοπηγές. Με το κάθε καρυδιάς καρύδι να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτο και με την αστυνομία αβοήθητη, ένας κάτοικος της πόλης, ο Μπεν Άρνολντ, αποφασίζει να αναλάβει δράση για την επαναφορά της τάξης. Έτσι, ο Μπεν ζητά τη βοήθεια του αδελφού του, του Άαρον, βετεράνου του Βιετνάμ, που συγκεντρώνει για τον σκοπό αυτό μια ομάδα μισθοφόρων. Το θέμα είναι όμως ποιος θα σώσει εν τέλει την πόλη από τους σωτήρες της;
 
Τυπική, τίμια και με αέρα "μπιμουβιάς" ταινία δράσης των seventies, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στον αέρα ανεξαρτησίας της παραγωγής αλλά και στον Κρις Κριστόφερσον που χαρίζει ειδικό βάρος στο εγχείρημα. Το σενάριο είναι πάντως που έχει ενδιαφέρον, καθώς καλείται να διαχειριστεί την αμφισημία του καλού και του κακού αλλά και τη σχέση των δύο αδελφών εν μέσω ενός δεδομένου κοινωνικού πλαισίου της εποχής. Πολλά υποσχόμενος και πολύ όμορφος ο Ζαν-Μάικλ Βίνσεντ τα χρόνια εκείνα χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να εξαργυρώσει ουσιαστικά τις υποσχέσεις αυτές, αποτελεί τον φωτεινό αντίπαλο του κατασκότεινου και επικίνδυνου αδελφού του έτσι όπως τον υποδύεται ο πάντα επιβλητικός Κρις Κριστόφερσον. Σημειώστε στη διανομή τη Μπερναντέτ Πήτερς στα χρόνια που άρχιζε να αφήνει το στίγμα της, τη Βικτόρια Πρίνσιπαλ προτού τη μάθει όλος ο κόσμος ως Πάμελα στο "Ντάλας" και τον Ντέηβιντ Ντόυλ τη χρονιά της δικής του δόξας, στον ρόλο του Μπόσλεϋ, εκπροσώπου του Τσάρλι που ανέθετε τις αποστολές που θα αναλάμβαναν οι Άγγελοι (του Τσάρλι). Στην Ελλάδα η ταινία κυκλοφόρησε μετά από πολλά χρόνια σε βιντεοκασέτα, χωρίς να έχει περάσει ποτέ από τις αίθουσες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)