Chi è senza peccato.... (1952) (Α/Μ)



Ελληνικός τίτλος: Ποίος ο αναμάρτητος;

Δραματική ταινία της Titanus σε σκηνοθεσία Ραφαέλο Ματαράτσο, με τους Αμεντέο Νατσάρι, Υβόν Σανσόν, Άννα Μαρία Σάντρι, Φρανσουάζ Ροζαί.

Με τον αγαπημένο της να βρίσκεται μετανάστης στον Καναδά, η Μαρία παραμένει στο χωριό της στην Ιταλία, μέχρι την ημέρα που θα μπορέσει να πάει να τον συναντήσει. Καθώς ο μεταναστευτικός νόμος του Καναδά επιτρέπει την είσοδο στη χώρα μόνο στις νόμιμες συζύγους, η Μαρία και ο Στέφανο παντρεύονται δια αντιπροσώπου, όπως το καθόριζε η σχετική νομοθεσία και οι δυσκολίες πριν από τη νέα τους κοινή ζωή φαίνεται να περνούν. Όχι για πολύ όμως, αφού η μικρή της αδελφή, η Λιζέτα, μένει έγκυος από τον νεαρό Ντάριο, τον ανιψιό της κόμισσας Λαμιέρι, στην οποία ανήκει η γη όπου βρίσκεται το ορεινό χωριό της Μαρίας. Τώρα, έτσι όπως διαμορφώνεται η νέα κατάσταση, θα πρέπει να αναβάλλει και πάλι το ταξίδι της, έχοντας να φροντίσει την αδελφή της και το νεογέννητο παιδί της, το οποίο από μια σειρά παρεξηγήσεων θεωρείται πως είναι δικό της.

Κορυφαία στιγμή του ιταλικού μελοδράματος που μεσουρανούσε την εποχή εκείνη αλλά και για χρόνια ολόκληρα, παρέα με το νεορεαλιστικό κίνημα, με το οποίο βάδιζαν χέρι-χέρι ανταλλάσσοντας δημιουργικά ιδέες και στυλ. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία στους κινηματογράφους, το φιλμ κατακρεουργήθηκε από τους κριτικούς ως κακόγουστα ρομαντικό, την ίδια στιγμή που το κοινό το λάτρευε και διόλου αδικαιολόγητα. Η ιστορία άλλωστε βγάζει νόημα, η παραγωγή διακρίνεται από φροντίδα ενώ οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, εκμεταλλευόμενοι ταλέντο και δημοφιλία, καθώς το κινηματογραφικό ζευγάρι Αμεντέο Νατσάρι-Υβόν Σανσόν έσπαγε τα ταμεία. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)