Fureur (2003)


Δραματική περιπέτεια της Gaumont σε σκηνοθεσία Καρίμ Ντριντί, με τους Σαμυέλ Λε Μπιάν, Ναν Γιου, Γιαν Τρεγκουέ, Μπουνσύ Λουάνγκ Φινίτ, Σαμάρτ Παγιακαρούν.

Στο 13ο Διαμέρισμα στο Παρίσι, γνωστό και ως η παριζιάνικη Τσάινατάουν, ο Ραφαέλ προπονεί τον αδελφό του τον Μανύ για να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας στην πυγμαχία. Παλιός πρωταθλητής και ο Ραφέλ, όπως και ο πατέρας του, διατηρεί ακόμα το οικογενειακό γκαράζ ώστε να τα βγάζουν πέρα, κι ας είναι στην πραγματικότητα πνιγμένοι στα χρέη. Η επίσκεψή ενός παλιού του φίλου, του Τόνυ, γόνου μιας πλούσιας οικογένειας κινέζων επιχειρηματιών, παίρνει παράξενη τροπή, όταν ο Ραφαέλ όχι μόνο νιώθει προσβεβλημένος από την πρότασή του φίλου του να αγοράσει το γκαράζ προτού το κατασχέσει η τράπεζα, αλλά ερωτεύεται κεραυνοβόλα την αρραβωνιαστικιά του, την Τσιν. 

Άπαιχτη στην Ελλάδα, η "Οργή" όπως μεταφράζεται ο τίτλος της είναι μια αμήχανη ταινία που μολονότι υπόσχεται περίσσευμα τεστοστερόνης τελικά συμβιβάζεται σε μια ιστορία αδελφικής αγάπης και σε ένα τραγικό ερωτικό τρίγωνο. Η πλοκή της ιστορίας καθώς και οι χαρακτήρες της έχουν σίγουρα ενδιαφέρον και υπόσχονται πολλά στην αρχή, όμως ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Καρίμ Ντριντί μοιάζει να φοβάται να πάει στα άκρα, λες και ήθελε να αποφύγει το στίγμα της μάτσο βίας. Ίσα-ίσα όμως που μια τέτοια ιστορία και μάλιστα εντός ενός τέτοιου πλαισίου θα δικαιολογούσε απόλυτα και την ένταση και την υπερβολή στην κόντρα μεταξύ των ηρώων, ειδικά όπως οδηγείται στην τραγική ειρωνεία του φινάλε. Παρ' όλα αυτά, ο δημιουργός της επιλέγει μια περισσότερο ήπια προσέγγιση, βασίζεται περισσότερο στην ερωτική σχέση των δύο πρωταγωνιστών και επιλέγει να ακολουθήσει ένα υπερβολικό μέτρο στη δράση, αφήνοντας τελικά το εγχείρημα μετέωρο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)