Love in the villa (2022)


Ελληνικός τίτλος: Έρωτας στη Βερόνα

Αισθηματική κομεντί του Netflix σε σκηνοθεσία Μαρκ Στήβεν Τζόνσον, με τους Κατ Γκράχαμ, Τομ Χόπερ, Ρέυμοντ Άμπλακ, Λώρα Χόπερ, Εμίλιο Σολφρίτσι.

H νηπιαγωγός Τζούλι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της και να ταξιδέψει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της στη Βερόνα, τον τόπο του μεγάλου έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας που της έχει σημαδέψει τη ζωή. Μόνο που ο Μπράντον, παραμονές του ταξιδιού, της λέει πως χρειάζεται λίγο χρόνο μακριά της για να επαναπροσδιορίσει τη σχέση τους. Συντετριμμένη, η Τζούλι πραγματοποιεί τελικά μόνη της το ταξίδι από τις ΗΠΑ στην Ιταλία, για να ανακαλύψει όχι μόνο πως οι βαλίτσες δεν έφτασαν μαζί της στο αεροδρόμιο αλλά και πως η βίλα που είχε νοικιάσει για μία εβδομάδα ήταν ήδη κατειλημμένη λόγω διπλοκράτησης από έναν κυνικό βρετανό δοκιμαστή κρασιών.

Αναβαθμισμένη κινηματογραφικά εκδοχή τηλεταινίας του Hallmark θυμίζει αυτή η νέα παραγωγή του Netfix, πνιγμένη καθώς είναι στις συμβάσεις και στα κλισέ. Ξέρετε όμως κάτι; Δεν μας νοιάζει καθόλου, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι δροσερό και πολύ ευχάριστο. Το μεγάλο πλεονέκτημα του "Έρωτα στη Βερόνα" είναι οι δύο πρωταγωνιστές του που και το απολαμβάνουν ιδιαίτερα όλο αυτό που τους συμβαίνει επί της οθόνης και viewer friendly είναι και απολαυστικοί στις κωμικές τους στιγμές. Τόσο η αφελώς ρομαντική Κατ Γκράχαμ όσο και ο κυνικός (αλλά κούκλος) βρετανός συγκάτοικός της, ο Τομ Χόπερ, κρατούν ουσιαστικά την ταινία επάνω τους κατά τη διάρκεια όλης αυτής της υπερβολικής αλλά καλοδεχούμενα αστείας κόντρας, με τη βοήθεια της ίδιας της Βερόνας που λειτουργεί ως ένα υπέρλαμπρο και υπερφωτισμένο φυσικό σκηνικό. Το (ούτως ή άλλως αναμενόμενο) ρομάντσο προκύπτει σταδιακά, οι ανατροπούλες λίγο πριν το φινάλε είναι βγαλμένες από εγχειρίδιο σεναρίου για ρομαντικές κομεντί, όμως συνολικά παρακολουθείται πιο ευχάριστα από πολλές άλλες πρόσφατες ταινίες του είδους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)