Κινηματογράφοι - Άνοιξις (θερινός)



Συνοικιακός κινηματογράφος όμορφης αισθητικής, στο Νέο Ηράκλειο, κρυμμένος μέσα σε μια ήσυχη γειτονιά, 10 λεπτά περίπου με τα πόδια από το σταθμό του Ηλεκτρικού. Με ιστορία χρόνων, η Άνοιξις πρωτολειτούργησε στα χρόνια του '50 και έμεινε ανοιχτή μέχρι και το 2008. Ευτυχώς, όμως, το 2012 λειτούργησε και πάλι, ανακαινισμένη, προσφέροντας μια όμορφη επιλογή για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ πρόσφατα μπήκε στην αλυσίδα Θερινά Σινεμά.

Μια συμπαθέστατη πρόσοψη, κομψά φωτισμένη και με όμορφη φωτεινή επιγραφή υποδέχεται τους επισκέπτες, παρέα με μια μικρή βεράντα όπου μπορείτε να καθίσετε έως ότου ξεκινήσει η προβολή. Το ταμείο βρίσκεται στα αριστερά της εισόδου που οδηγεί σε μια όμορφη αίθουσα, μίνι-πράσινο κήπο, χωμένη ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Στο πίσω μέρος υπάρχει το σκεπασμένο από ομπρέλες ξύλινο ντεκ, με καναπέδες ή υπερυψωμένα σκαμπώ δίπλα σε μπάρα. Στην υπόλοιπη αίθουσα, οι άνετες πολυθρόνες με επαρκέστατο χώρο για τα πόδια συνοδεύονται από πολλά τραπεζάκια και μάλιστα με τασάκια μέσα στα οποία υπάρχει δυόσμος για τη μυρωδιά, λεπτομέρεια που βρήκα πολύ χαριτωμένη. Το μπαρ είναι αξιοπρεπέστατο, με όλα τα αναμενόμενα συν ποικιλία από αλκοόλ. Η αίσθηση που αποπνέει η Άνοιξις είναι ενός φροντισμένου χώρου με ατμόσφαιρα οικογένειας που σε υποδέχεται στο σπιτικό της, γεγονός που ενισχύεται και από τους ευγενέστατους και φιλικότατους ανθρώπους του κινηματογράφου.

Η οθόνη αναλογικά με το χώρο φαντάζει πιο μεγάλη από όσο ήδη είναι και η ψηφιακή προβολή εξασφαλίζει φωτεινή και λαμπερή εικόνα. Ο ήχος, προφανώς λόγω της στενής γειτνίασης με τις πολυκατοικίες, παίζει σε ικανοποιητική ένταση, αλλά επιμερισμένος στα  περιφερειακά ηχεία.


Άνοιξις
Ευριπίδου 19, Νέο Ηράκλειο

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)