Inherent vice (2014)


Ελληνικός τίτλος: Έμφυτο ελάττωμα

Νουάρ της Warner, σε σκηνοθεσία Πωλ Τόμας Άντερσον, με τους Χόακιν Φοίνιξ, Τζος Μπρόλιν, Όοουεν Γουίλσον, Τζοάννα Νιούσομ, Έρικ Ρόμπερτς, Κάθριν Γουώτερστον, Μπενίσιο Ντελ Τόρο. 

Στην Καλιφόρνια του 1970, ένας ιδιότροπος ντετέκτιβ με έφεση στα ναρκωτικά αναλαμβάνει μια υπόθεση εξαφάνισης που αποδεικνύεται πολύ περισσότερο πολύπλοκη από ό,τι φαινομενικά δείχνει. 

Ο Χόακιν Φοίνιξ και ένα δυνατό καστ ηγούνται αυτής της εξαιρετικά φιλόδοξης και άνισης ταινίας που προσπαθεί εναγωνίως να πλασάρει τον εαυτό της ως εναλλακτικό αριστούργημα, αλλά χάνεται στην υπερφίαλη ματαιοδοξία της. Μια ακατάπαυστη φλυαρία, μια πολύπλοκη ιστορία, και οι υποτονικές "μαστουρωμένες" ερμηνείες που κάποιες φορές αγγίζουν την υπερβολή και την καρικατούρα, θέλουν να σατιρίσουν μια ολόκληρη εποχή και την κουλτούρα της, αλλά τελικά το μόνο που μένει είναι η επιτηδευμένη προσέγγιση του Άντερσον που πνίγει ασφυκτικά τα πάντα. Υπερφίαλο όσο δεν παίρνει, με αποτέλεσμα να γίνεται απόμακρο και αδιάφορο για τον θεατή που ψάχνει να βρει για ποιον λόγο να ενδιαφερθεί για τις ιστορίες τόσο αντιπαθητικών χαρακτήρων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)