The nice guys (2016)


Αστυνομική κωμωδία της Warner, σε σκηνοθεσία Σέην Μπλακ, με τους Ράσσελ Κρόου, Ράυαν Γκόσλινγκ, Άντζουρι Ράις, Ματ Μπόμερ, Κιμ Μπάσινγκερ. 

Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ και ένας -ας πούμε- ιδιωτικός ντετέκτιβ αναγκάζονται να συνεργαστούν σε μια υπόθεση που εμπλέκει τη μαφία της πορνογραφίας αλλά και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, στο Λος Άντζελες των '70s. 

Είχα πραγματικά πολύ καιρό να δω μια τόσο καλοστημένη αστυνομική περιπέτεια, ιδωμένη με επιτυχία από την κωμική της πλευρά, η οποία να στηρίζεται στο σενάριο και τους χαρακτήρες της και όχι απλά να λειτουργεί ως εφαλτήριο για τον πρωταγωνιστή να κάνει τα καραγκιοζιλίκια του. Κατ' αρχάς η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα και πυκνογραμμένη και θα μπορούσε υπό μία άλλη οπτική να αποτελέσει υλικό για ένα εξαίρετο φιλμ νουάρ. Όμως, αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στο κωμικό στοιχείο της υπόθεσης και εδώ αναλαμβάνουν δράση οι δύο υπέροχοι πρωταγωνιστές. Αναμφισβήτητοι σταρ και οι δύο παίζουν ήπια, χωρίς υπερβολές και με μια ολοκληρωμένη μεταξύ τους χημεία/σχέση, με αποτέλεσμα οι χαρακτήρες τους να αποκτούν υπόσταση. Ο Ράσσελ Κρόου παίζει ουσιαστικά έναν κουρασμένο και γερασμένο εαυτό του σε προηγούμενες ταινίες δράσης, αυτοσαρκάζοντας με μέτρο το παρελθόν του, ενώ ο ταλαντούχος κύριος Γκόσλινγκ αναδεικνύει το έμφυτο κωμικό του ταλέντο με εσωτερικό ρυθμό και εξωστρέφεια που δεν γίνεται ποτέ υπερβολική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)