Κινηματογράφοι - Ακτή (θερινός)


Ο μοναδικός κινηματογράφος στη Βουλιαγμένη και ένας από τους ελάχιστους σχετικά στην ευρύτερη περιοχή Γλυφάδας-Βούλας-Βουλιαγμένης-Βάρκιζας. Λειτουργεί χωρίς διακοπή από το 1974 και αποτελεί αγαπημένη τοποθεσία των περιοίκων αλλά και των επισκεπτών, αφού μια ταινία στην Ακτή μπορεί να ολοκληρώσει υπέροχα την ημερήσια ή απογευματινή βόλτα στη Βουλιαγμένη. Μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, στη στροφή του Λαιμού, σε έναν ήσυχο κάθετο δρόμο της παραλιακής, η Ακτή δεν είναι το θερινό που περιμένεις να συναντήσεις σε ένα σικ προάστιο όπως η Βουλιαγμένη. Είναι όμως ακριβώς το θερινό που περιμένεις να συναντήσεις σε μια καλοκαιρινή τοποθεσία διακοπών, κι αυτό δεν είναι διόλου κακό.



Η πρόσοψη μοιάζει ίδια και απαράλλαχτη με την ημέρα που πρωτολειτούργησε και βγάζει μια αισθητική ρετρό. Το σινεμά βρίσκεται σε γωνιακό οικόπεδο και μόνο στη δεξιά πλευρά του υπάρχουν πολυκατοικίες. Οπότε, δίπλα στην είσοδο, στη γωνία των δρόμων, λειτουργεί και αναψυκτήριο με τραπεζάκια (επίσης ρετρό) που στην ουσία είναι το πίσω μέρος του διαμπερούς μπαρ του σινεμά. Το πεζοδρόμιο μπροστά στην Ακτή είναι πάρα πολύ φαρδύ, άρα προσφέρεται για άραγμα προτού αρχίσει η ταινία. Το ίδιο το σινεμά σε υποδέχεται με μια φωτεινή νέον επιγραφή, τα κλασσικά ταμπλώ για τις αφίσες και τις φωτογραφίες ταινιών και ένα μικρό ταμείο επί της οδού, ανάμεσα στην είσοδο και στο αναψυκτήριο.


Ας περάσουμε τώρα στην αίθουσα που είναι μεγάλη, με πάρα πολλές θέσεις και λίγα αναλογικά τραπεζάκια. Το μπαρ είναι πίσω αριστερά και σας προσφέρει τα βασικά σνακ και αναψυκτικά. Ο χώρος έχει πολύ πράσινο, με αναρριχητικά στους φράκτες, ενώ το μάτι σου ευχαριστιέται ουρανό, αφού όπως είπα και πριν πολυκατοικίες θα συναντήσετε μόνο στα δεξιά σας. Η οθόνη έχει ικανοποιητική διάσταση και στέκει ψηλά, άρα δύσκολο να σας ενοχλήσει στη θέαση ο μπροστινός σας. Εξοπλισμένη με ψηφιακό σύστημα προβολής, η Ακτή εξασφαλίζει καθαρή εικόνα και στερεοφωνικό ήχο σε ικανοποιητική ένταση. 

Ακτή
Αιόλου & Θησέως, Βουλιαγμένη

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)