Comme un avion (2015)


Ελληνικός τίτλος: Γλυκιά απόδραση

Κομεντί της UGC, σε σκηνοθεσία Μπρουνό Πονταλυντέ, με τον ίδιο και τους Σαντρίν Κιμπερλαίν, Ντενί Πονταλυντέ, Ανιές Ζαουΐ, Βιμάλα Πονς. 

Ένας παντρεμένος μεσήλικας γραφίστας, με τρελή αγάπη για τα αεροπλάνα και ίνδαλμά του τον αεροπόρο Ζαν Μερμόζ, βλέπει τυχαία τη φωτογραφία ενός καγιάκ και η ζωή του αλλάζει. Ξαφνικά, ονειρεύεται πως μέσα σε αυτό το καγιάκ μπορεί να φαντασιωθεί τις περιπέτειες του αεροπλόου που θαυμάζει στα χρόνια της Αeropostale. Έτσι, αποφασίζει να ζήσει τη δική του περιπέτεια, η οποία όμως δεν τον πηγαίνει και πολύ μακριά. 

Συμπαγείς ερμηνείες, μια συμπαθητική ιστορία, καλόπιστοι χαρακτήρες και υπέροχη φωτογραφία στήνουν τον καμβά αυτής της όχι και τόσο μεγάλης απόδρασης, η οποία συμβολίζει μολαταύτα την απόδραση που ονειρευόμαστε να πραγματοποιήσουμε όλοι μας. Δυστυχώς, η ταινία, μολονότι αγνών προθέσεων, δεν έχει τα κότσια να πάει ένα βήμα παρακάτω από τα μικροαστικά της όνειρα. Ενδεχομένως δεν το είχε σκοπό, έλα όμως που ο μικροαστός θεατής μέσα μας θα ήθελε να φαντασιωθεί τη δική του ουσιαστική απόδραση, έστω και επί της οθόνης. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)