Supergirl (1984)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Thorn/EMI, σε σκηνοθεσία Ζαννώ Ζβαρτς, με τους Έλεν Σλέητερ, Φαίυ Ντάναγουέη, Μπρέντα Βακκάρο, Χαρτ Μπόχνερ, Πήτερ Ο'Τουλ, Μία Φάρροου. 

Η Κάρα Ελ, εξαδέλφη του Καλ Ελ, ζει σε μια άλλη διάσταση, στην πόλη Άργκο, μετά την καταστροφή του Κρύπτονα, μαζί με άλλους επιζήσαντες. Όταν, όμως, με δική της ευθύνη η βασική πηγή ενέργειας της πόλης, ένα ωμεγάεδρο, ξεφεύγει στο διάστημα, η Κάρα το ακολουθεί στη Γη όπου αποκτά τις δυνάμεις του εξαδέλφου της και πολεμάει μια κακή μάγισσα ως Supergirl. 

Τίποτα δεν μοιάζει να βγάζει νόημα σε αυτή την ταινία, με ένα σενάριο και ένα τελικό μοντάζ που είχαν υποστεί τις άπειρες αλλαγές και κοψίματα. Με την τριλογία του Σούπερμαν ολοκληρωμένη, και χωρίς ενδείξεις για μια ακόμα συνέχεια, οι παραγωγοί του στράφηκαν σε άλλο μέλος της οικογένειας, αφού είχαν ήδη όλα τα σχετικά δικαιώματα, Όμως, το εγχείρημα ενός νέου κόμικ έπους φάνηκε να έχει προβλήματα από την αρχή, με τον Κρίστοφερ Ρηβ να μην δέχεται τελικά να κάνει πέρασμα στην ταινία (τον βλέπουμε μόνο σε μια αφίσα) και τη Warner να έχει έντονη αντιπαλότητα σε θέματα διανομής, με αποτέλεσμα να μην βγάλει αυτή την ταινία στις αίθουσες. Με ύφος περισσότερο παιδικό και ένα σαφώς μειωμένο budget που φαίνεται στο τελικό, φτωχό, αποτέλεσμα, η ταινία δεν πέτυχε και μαζί της πήρε κάθε ελπίδα μιας νέας τριλογίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)