El olivo (2016)


Ελληνικός τίτλος: Η ελιά

Δραματική κομεντί της Seville, σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπολλαίν, με τους Άννα Καστίλλο, Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Πεπ Αμπρός, Μανουέλ Τσουκάλα, Μιγκέλ Ανχέλ Αλαντρέν. 

Με τον παππού της να πάσχει από βαθιά κατάθλιψη και να έχει χάσει κάθε επικοινωνία με τους γύρω του τα τελευταία 10 χρόνια, αφότου μια ελιά 2.000 ετών πουλήθηκε και ξεριζώθηκε από το χωράφι τους, η 18χρονη Άλμα ξεκινά ένα απέλπιδο ταξίδι με σκοπό να βρει την ελιά και να την επιστρέψει στις ρίζες της. Ένα road movie στην καρδιά μιας οικογένειας που την σπαράσσει η καθημερινότητα και στην καρδιά μιας Ευρώπης που δεν έχει πια σύνορα, αλλά ούτε και ανθρωπιά. 

Γήινοι χαρακτήρες και γρήγοροι διάλογοι πλέκουν τον καμβά μιας ιστορίας που φαντάζει απίθανη αλλά θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μια νεαρή κοπέλα με πλεόνασμα ψυχής (το λέει και το όνομά της) που αναζητά, κυριολεκτικά, τις ρίζες της, πρωτοστατεί σε μια ταινία λυρικών προθέσεων και η οποία αποφεύγει εντέχνως κάθε μελό ευκολία. Είναι από αυτά τα μικρά φιλμ που τα βλέπεις και μόλις τελειώσουν νιώθεις την ανάγκη να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)