Κινηματογράφοι - Μπομπονιέρα (θερινός)

Η αίθουσα με τη νέα οθόνη, το καλοκαίρι του 2017

Η αίθουσα φωτογραφημένη το 2016



Τοπόσημο μιας ολόκληρης περιοχής, η Μπομπονιέρα στην Κηφισιά λειτουργεί στην ίδια θέση από το 1918, και όπως λέγεται είναι ο δεύτερος θερινός κινηματογράφος της Αττικής, μετά την Αίγλη στο Ζάππειο. Αριστοκράτισσα υπεραιωνόβια κυρία λοιπόν, η Μπομπονιέρα έχει ταυτιστεί με την καλοκαιρινή ζωή της Κηφισιάς, με δεδομένη μάλιστα τη θέση της στην καρδιά της πόλης. Τα τελευταία χρόνια πέρασε κάποια λούκια και είχε έντονα ακουστεί πως θα έκλεινε (κάπου εκεί στα τέλη των '90s) λόγω αλλαγής χρήσης γης, αλλά σε πείσμα όλων στέκει ακόμα γερή και δυνατή. Η τοποθεσία της την καθιστά σημείο αναφοράς όχι μόνο της γειτονιάς αλλά ολόκληρης της Αθήνας, αφού μια ταινία στην Μπομπονιέρα τη συνδυάζεις με βόλτα στην Κηφισιά μαζί με όλα τα παρελκόμενα.

Η πρόσοψή της είναι λιτή και δείχνει την ηλικία της (χωρίς αυτό να είναι κακό). Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες της σαιζόν κοσμεί τον τοίχο και τα ταμπλώ της εισόδου, η οποία είναι εξίσου λιτή. Η αίθουσα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη (και φανταστείτε ότι κάποτε ήταν μεγαλύτερη), με αρκετές πινελιές πράσινου και σχεδόν πάντα δροσερή. Στο πίσω μέρος του οικοπέδου και σε μια ας πούμε ξεχωριστή αυλή βρίσκεται το μπαρ του σινεμά, με τα τραπεζάκια του (όχι όμως πάρα πολλά), όπου μπορείς να αράξεις και πριν από την ταινία για να απολαύσεις τα καλούδια του που είναι πάμπολλα και δελεαστικά. Το ίδιο το μπαρ είναι μεγάλο και σπανίως θα το πετύχεις χωρίς ουρά και μάλιστα διπλή.

Η κυρίως αίθουσα, όπως ήδη είπαμε, είναι μεγάλη, πλατιά κυρίως, με πολλές κλασσικές πάνινες πολυθρόνες και κάποια τραπεζάκια. Η οθόνη είναι μεγάλη, ίσως λίγο χαμηλά εάν σας έρθει μπροστά σας κανένας ψηλός, η ψηφιακή εικόνα λάμπει ολοζώντανη και ο ήχος είναι πλούσιος, πολυκάναλος και δυνατός. Το καλοκαίρι του 2017 απέκτησε νέα, μεγαλύτερη και σινεμασκόπ οθόνη.

Μπομπονιέρα
Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)