El desconocido (2015)


Ελληνικός τίτλος: Με απόκρυψη

Περιπέτεια της Warner, σε σκηνοθεσία Ντάνι ντε λα Τόρρε, με τους Λουίς Τοσάρ, Ελβίρα Μινγκέζ, Γκόγια Τολέδο, Πάουλα ντελ Ρίο, Μάρκο Σανζ, Χαβιέ Γκουτιέρεζ. 

Ένας τραπεζικό στέλεχος ξεκινά το πρωινό του πηγαίνοντας τα δυο παιδιά του στο σχολείο, όταν σε ένα άγνωστο κινητό που βρίσκεται στο αυτοκίνητό του καλεί ένας αριθμός με απόκρυψη και μια φωνή του λέει πως αν δεν μεταφέρει €448.000 στον λογαριασμό του, το αυτοκίνητο θα ανατιναχθεί. 

Έτσι γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες ξεκινά μια καταιγιστική περιπέτεια, με ρυθμό, αγωνία, δράση και το κυριότερο ερμηνείες. Ο Λουίς Τοσάρ, παγιδευμένος σε όλη την ταινία πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου του, ερμηνεύει με το βλέμμα, το πρόσωπο και τα χέρια, χωρίς ίχνος υπερβολής και πάντοτε εντός ρυθμού. Την ίδια ένταση στο βλέμμα και στην ομιλία μεταφέρει και η Ελβίρα Μινγκέζ στο ρόλο της προϊσταμένης των πυροτεχνουργών της αστυνομίας, ενώ η κάμερα ακολουθεί το αυτοκίνητο με ταχύτητα, κλιμάκωση στα πλάνα και σοφή εναλλαγή εσωτερικών και εξωτερικών λήψεων από ψηλά. Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής σε αυτήν την αναπάντεχη περιπέτεια είναι και το μοντάζ που δεν αφήνει δευτερόλεπτο να πάει χαμένο ενώ δεν σε αφήνει να συνειδητοποιήσεις ούτε λεπτό πως ολόκληρη η ταινία που παρακολουθείς είναι γυρισμένη μέσα σε ένα αμάξι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)