Independence day: Resurgence (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Ημέρα ανεξαρτησίας -Νέα απειλή 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Fox, σε σκηνοθεσία Ρόλλαντ Έμμεριχ, με τος Λίαμ Χέμσγουωρθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Σαρλότ Γκαινσμπούργκ, Τζέσσι Τ. Άσερ, Μάικα Μονρό, Βίβικα Α. Φοξ. 

20 χρόνια μετά την καταστροφική επίθεση των εξωγήινων, η Γη γιορτάζει την παγκόσμια ειρήνη και τη θλιβερή επέτειο, την ίδια στιγμή που οι εξωγήινοι ετοιμάζουν τη δεύτερη ολοσχερώς καταστροφική εισβολή. 

Το σλόγκαν της ταινίας λέει "Είχαμε 20 χρόνια να προετοιμαστούμε. Το ίδιο κι αυτοί." και σε ό,τι αφορά τους εξωγήινους, ενδεχομένως και να έχει δίκιο, αλλά ως προς εμάς... Δηλαδή, έχεις κάνει μια εξαιρετική μπλοκμπαστεριά που είχε σαρώσει τα ταμεία και είχε εντυπωσιάσει τα μάλα, και μια εικοσαετία μετά γυρίζεις σίκουελ και φτιάχνεις αυτό; Γιατί; Ξεχάστε ό,τι είχατε δει ή ό,τι περιμένατε να δείτε. Οι σκηνές καταστροφής είναι αυτές που έχετε δει στο τρέιλερ και τέλος, και μάλιστα είναι τόσο μαζικές που δεν δημιουργούν την παραμικρή αίσθηση, ενώ το χιουμοράκι τις αποδομεί εντελώς. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει η αίσθηση του δέους που επικρατούσε στην πρώτη ταινία, αφού οι Γήινοι έχουμε αναπτύξει μια υβριδική εξωγήινη τεχνολογία οπότε η ταινία είναι ένα μίγμα του Πόλεμου των Άστρων και του Άλιεν, επί εδάφους Γης και Σελήνης. Τέλος, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί οι τόσο εξελιγμένοι και μοβόροι εξωγήινοι στέλνουν τις Βασίλισσές τους σε διαγαλαξιακές αποστολές και γιατί αυτές είναι εν τέλει τόσο ηλίθιες; Α, και στο φινάλε της ταινίας ανακοινώνουν έμμεσα και το τρίτο μέρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)