Κινηματογράφοι - Αίγλη Ζαππείου (θερινός)


Εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας, στην καρδιά της πόλης, μέσα στον κήπο του Ζαππείου, δίπλα ακριβώς στο ιστορικό αναψυκτήριο που μετεξελίχθηκε με τα χρόνια σε καφέ-εστιατόριο πολυτελείας. Άνοιξε τις πόρτες του το 1928 και συνεχίζει μέχρι τις ημέρες μας, παρά τις κάποιες (ευτυχώς σύντομες και προσωρινές) διακοπές στη λειτουργία του. Από το 1988 και μετά την ολοκληρωτική του ανακαίνιση, λειτουργεί non-stop ως κεντρική αίθουσα υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής. Αγαπημένος κινηματογραφικός προορισμός των Αθηναίων, από όλες τις γειτονιές, χάρη στην ιδανική και ευκολοπροσβάσιμη τοποθεσία του, τις πολύ καλές συνθήκες προβολής, τον όμορφο χώρο του και τη δροσιά του, ακόμα και τις ημέρες με καύσωνα. Η Αίγλη ανήκει στην κατηγορία των "γεμίζω ό,τι κι αν παίζω" αιθουσών, οπότε καλό θα ήταν να φτάσετε εκεί κάπως νωρίτερα για να μην υποφέρετε από την ουρά στο ταμείο αλλά και για να βρείτε καλή θέση.



Το σινεμά βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του κτιρίου του Ζαππείου και μεσοτοιχία με το καφέ-εστιατόριο Αίγλη. Για να φτάσετε εκεί χρησιμοποιείτε μια από τις δύο βασικές εισόδους του Ζαππείου, είτε από τη Βασιλίσσης Όλγας είτε από τη Βασιλίσσης Αμαλίας και, φυσικά, τις ώρες που είναι ανοικτός, από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε εντός του Εθνικού Κήπου. Το κοινό κτίριο εστιατορίου/κινηματογράφου χαρακτηρίζεται από τη γνώριμη νεοκλασσική αρχιτεκτονική των Αθηνών σε ένα απαλό μπεζ χρώμα. Η είσοδος και το ταμείο βρίσκονται δεξιά του καφέ, και σας υποδέχεται ένα κομψό, μικρό lobby με διακοσμητικές βελούδινες πολυθρόνες, έναν παλιό καθρέφτη και μια κλασσική μηχανή προβολής που κυριαρχεί στον χώρο. Το μεγάλο μπαρ είναι στην πλάτη της αίθουσας και προσφέρει πλούσια ποικιλία γεύσεων και ποτών για να συνοδεύσετε την ταινία σας, από γρανίτες και αλκοόλ μέχρι σνακ και σουβλάκια. Πρέπει, οπωσδήποτε όμως, να έχετε δώσει επαρκή χρόνο στη διάθεσή σας, ώστε να βρείτε θέσεις με τραπεζάκι, οι οποίες βρίσκονται μόνο πίσω ή στις δύο πλαϊνές σειρές, διαφορετικά δεν θα έχετε πού να τα ακουμπήσετε.


Η αίθουσα είναι μεγάλη μεν, αλλά όχι και τεράστια, οπότε στο κεντρικό σώμα της υπάρχουν μόνο πολυθρόνες (και μάλιστα σχετικά πυκνοτοποθετημένες) ώστε να μπορεί να δέχεται μεγαλύτερο αριθμό θεατών. Το ίδιο πυκνοτοποθετημένες είναι οι πολυθρόνες και στις δύο πλαϊνές πλευρές του σινεμά, αλλά εκεί υπάρχουν και τραπεζάκια. Αναμφισβήτητα στο χώρο κυριαρχεί η μεγάλη κτιστή οθόνη, με την όμορφη διακόσμηση, ενώ τα δέντρα του πάρκου περιστοιχίζουν την αίθουσα και της δίνουν μια άκρως εξοχική ατμόσφαιρα, μακριά από οποιονδήποτε θόρυβο ή φως της πόλης. Η Αίγλη πάντοτε έχαιρε υψηλών συνθηκών προβολής, οπότε η ψηφιακή εποχή την πήγε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα. Η οθόνη λάμπει και η εικόνα είναι αψεγάδιαστη, ενώ ο ήχος δυνατός, πολυκάναλος 5.1 με πολύ καλή ακουστική. 

Η Αίγλη, τα τελευταία χρόνια, αποτελούσε μέρος της αλυσίδας θερινών της Village, ενώ από το καλοκαίρι του 2021, πέρασε στα χέρια της Σπέντζος Φιλμ.


Αίγλη Ζαππείου
Κήπος Ζαππείου

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.


Πρόγραμμα του 2019 για την ταινία "Rocketman" -Διανομή: Odeon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)