Superman IV: The quest for peace (1987)


Ελληνικός τίτλος: Σούπερμαν 4

Κόμικ περιπέτεια φαντασίας των Cannon/Warner, σε σκηνοθεσία Σίντνεϋ Τζ. Φιούρυ, με τους Κρίστοφερ Ρηβ, Τζην Χάκμαν, Μάργκοτ Κίντερ, Μάριελ Χέμινγουέη, Μαρκ Πίλλοου.

Με την παγκόσμια κοινότητα να ανησυχεί για το ενδεχόμενο πυρηνικού ολέθρου, ο Σούπερμαν αποφασίζει να αναλάβει δράση και να αποσύρει ολόκληρο το πυρηνικό οπλοστάσιο της Γης και να το στείλει στο διάστημα. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Λεξ Λούθορ δραπετεύει και δημιουργεί τον Πυρηνικό Άνθρωπο με DNA από τον ίδιο τον Σούπερμαν.

Μολονότι είχε προαποφασιστεί ότι η σειρά ταινιών του Σούπερμαν είχε ολοκληρωθεί με το Superman IIΙ και αφού το Supergirl είχε καταποντιστεί από κάθε άποψη, εμφανίστηκε η Cannon, η βασίλισσα των action movies των '80s και διεκδίκησε από τη Warner τα δικαιώματα για μια ακόμα ταινία με τον άνθρωπο από ατσάλι. Ο Κρίστοφερ Ρηβ έβαλε και πάλι την κόκκινη-μπλε στολή (παρά τις δηλώσεις του ότι είχε τελειώσει οριστικά με τον Σούπερμαν) και μαζί με το υπόλοιπο βασικό καστ πρωταγωνίστησε σε μια ταινία-τρικυμία εν κρανίω, της οποίας το σενάριο άλλαζε διαρκώς, μαζί με την τελική μονταρισμένη εκδοχή που προβλήθηκε πετσοκομμένη στα 95 λεπτά. Αφελές, παιδιάστικο και φτηνιάρικο, το Σούπερμαν 4 υπήρξε αναμφισβήτητα η κινηματογραφική ταφόπλακα του υπερήρωα, ο οποίος περίμενε 20 χρόνια σχεδόν για την επόμενη εμφάνισή του στο πανί. Έχει πλάκα πάντως, ο ίδιος ο Σούπερμαν να λέει στον Λέξ Λούθορ στην τελευταία σκηνή "Θα τα πούμε σε 20 χρόνια", κάτι που όντως έγινε, αφού ξανασυναντήθηκαν το 2006 στο "Σούπερμαν: Η Επιστροφή", με τα πρόσωπα πλέον του Μπράντον Ράουθ και του Κέβιν Σπέησυ αντίστοιχα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα από σειρές και ταινίες που βασίζονται σε κόμικς θα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)