Florence Foster Jenkins (2016)



Ελληνικός τίτλος: Φλόρενς, φάλτσο σοπράνο

Κομεντί των Pathé/BBC, σε σκηνοθεσία Στήβεν Φρήαρς, με τους Μέρυλ Στρηπ, Χιου Γκραντ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον. 

Η αληθινή ιστορία της Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μιας κυρίας της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης το 1944, βαθιά μουσικόφιλης, που έτρεφε αυταπάτες για την ποιότητα της φωνής της, τις οποίες υποστήριζε και ο σύζυγός της που ήλεγχε το κοινωνικό της περιβάλλον και εξαγόραζε τις κριτικές. Όμως, τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου, όταν η ίδια αποφασίζει να κλείσει το Κάρνεγκι Χωλ για μια μεγάλη συναυλία μπροστά σε 3.000 θεατές. 

Τραγική φιγούρα με μια κατ' ουσίαν δραματική ιστορία (η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, στα 50 της πλέον, ήταν βαριά καταβεβλημένη από τη σύφιλη που την είχε κολλήσει στα 18 της ο πρώτος της σύζυγος, παντρεμένη ξανά με έναν ατάλαντο ηθοποιό που ναι μεν την αγαπούσε, αλλά προφανώς συντηρούσε τις αυταπάτες της και για ίδιον όφελος και με τον οποίο λόγω της ασθένειάς της δεν μοιράστηκαν ποτέ το ίδιο κρεβάτι, ενώ αυτός διατηρούσε και παράλληλη σχέση) στην εκδοχή του Φρήαρς παρουσιάζεται περισσότερο ανάλαφρη, αναδεικνύοντας την κωμική πλευρά της κακόφωνης ερμηνείας της και της αυταπάτης του μεγαλείου της. Ως αποτέλεσμα, η ταινία μοιάζει κάπως άνιση, καθώς δίνει βάρος στην κωμωδία, θεωρώντας προφανώς πως ως δράμα δεν θα ενδιέφερε κανέναν. Η Μέρυλ Στρηπ πλάθει ακόμα μια αξιομνημόνευτη κινηματογραφική περσόνα με μια εξαιρετική ερμηνεία, ενώ η μεγάλη κωμική έκπληξη είναι ο Σάιμον Χέλμπεργκ, στο ρόλο του πιανίστα της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)