Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη (1968)


Κομεντί της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Γιουλάκη, Γιάννη Βογιατζή, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρη Νικολαΐδη, Γιώργο Γαβριηλίδη, Ηλέκτρα Καλαμίδου. 

Με την αδελφή του που έχει κληρονομήσει τη μεγάλη περιουσία του πρώτου άντρα της να του απαγορεύει να παντρευτεί Ελληνίδα, ο Αντώνης που σπουδάζει στην Ιταλία και χρειάζεται τα λεφτά της, αναγκάζεται να εμφανίσει τη συμφοιτήτριά του, με την οποία έχουν παντρευτεί, ως Ιταλίδα. Χαράς ευαγγέλια στο σπίτι, με το που επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς η δήθεν "Μπιάνκα" τούς έχει ξετρελάνει όλους με το "ευρωπαϊκό" μπρίο της. Σύντομα, όμως, η φάρσα θα πρέπει να λήξει, καθώς μαζί της βγαίνουν στον αέρα και άλλες μυστικές ερωτοδουλειές.

Θεατρικό του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβειου Βασιλειάδη μεταφέρεται κατά παράδοση στον κινηματογράφο, σε μια έγχρωμη και φροντισμένη παραγωγή, όπου η ουσία του λόγου και οι έξυπνες κωμικές ατάκες κρατούν τον πρώτο ρόλο. Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στη Finos, η Μάρω Κοντού λάμπει με την παρουσία της, είναι όμως οι β' χαρακτήρες που κλέβουν την παράσταση, με πρώτον και καλύτερο τον Γιάννη Βογιατζή, δίπλα στην Κατερίνα Γιουλάκη και την Ηλέκτρα Καλαμίδου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)