Ôtez-moi d'un doute (2017)


Ελληνικός τίτλος: Για καλό και για κακό

Κομεντί της SND, σε σκηνοθεσία Καρίν Ταρντιέ, με τους Φρανσουά Νταμιέν, Σεσίλ ντε Φρανς, Γκυ Μαρσάν, Αντρέ Βιλμ, Αλίς ντε Λενκεσαίν, Εστεμπάν. 

Κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας που χρειάζεται η έγκυος κόρη του, ο Ερβάν ανακαλύπτει πως ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας. Σοκαρισμένος από την αποκάλυψη, αναθέτει σε ιδιωτική ντετέκτιβ να ανακαλύψει την ταυτότητά του και τα αποτελέσματα τον οδηγούν σε έναν παλιό συμφοιτητή της μητέρας του. Όσο βρίσκεται στην περιοχή, γνωρίζει μια γοητευτική γυναίκα, η οποία είναι η πρώτη που του κινεί το ενδιαφέρον από τότε που είχε μείνει χήρος. Μόνο που γυναίκα αυτή είναι κόρη του φερόμενου ως βιολογικού πατέρα του. 

Χωρίς να πέσει ποτέ στην παγίδα των κωμικών παρεξηγήσεων και του εύκολου χαμόγελου, η ταινία φέρει την ευαίσθητη γυναικεία ματιά της σκηνοθέτιδάς της. Υπό το πρίσμα αυτό, μεταμορφώνεται σε μια τρυφερή, ανθρώπινη ιστορία για την πατρική αγάπη, τις ρίζες μας και την ουσιαστική μας ανάγκη για μια πραγματική οικογένεια -όποια κι αν είναι τα μέλη που την αποτελούν. Τρυφερός αρκούδος ο Φρανσουά Νταμιέν, σε μια πολύ ισορροπημένη ερμηνεία, γεμάτη συναίσθημα κι ένα υπόγειο χιούμορ που βγαίνει ως επί τω πλείστον από τα καλωσυνάτα μάτια του. Η Σεσίλ ντε Φρανς παραμένει μια γοητευτική και ορθά τοποθετημένη θηλυκή παρουσία, ενώ ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι δύο "πατεράδες" του Ερβέ, ο Γκυ Μαρσάν και ο Αντρέ Βιλμ, που χωρίς να κυριαρχούν στο φιλμ ξεχωρίζουν με τη λιτή παρουσία τους στις σκηνές που εμφανίζονται, δίνοντας και τον τόνο του φιλμ. Λίγο εκτός κλίματος η κωμίκα περσόνα του Ντιντιέ, φίλου της κόρης του Ερβέ, που φαντάζει υπερβολικός και αποσυντονίζει κάπως τη ροή του φιλμ, που στο σύνολό του σε κερδίζει με την καρδιά του και την ευγένειά του. Από αυτές τις μικρές ταινίες με μπόλικη ψυχούλα και ανθρωπιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)