Medusa (1973)


Ελληνικός τίτλος: Το κυνήγι της Μέδουσας

Θρίλερ της Ρουμπάνης & Σια, σε σκηνοθεσία Γκόρντον Χέσλερ, με τους Τζωρτζ Χάμιλτον, Λουτσιάνα Παλούτσι, Θόδωρο Ρουμπάνη, Κάμερον Μίτσελ, Τάκη Κάβουρα, Νόρα Βαλσάμη. 

Ένας άντρας και μια γυναίκα βρίσκονται νεκροί σε μια θαλαμηγό που πλέει ακυβέρνητη στα ανοιχτά της Ρόδου. Πρόκειται για δύο αδέλφια, την Σάρα και τον Τζέφρυ, αμερικανούς στην καταγωγή, εκείνη παντρεμένη με έναν Έλληνα, τον Νίκο. Κληρονόμοι μιας αμύθητης περιουσίας από τον πατέρα τους, περιμένουν την οριστική εκδοχή της διαθήκης την οποία μεταφέρει στο νησί ο δικηγόρος τους, που όμως δολοφονείται από τον αρχηγό μιας συμμορίας στον οποίο ο Τζέφρυ χρωστά πολλά λεφτά. Όταν όλοι όσοι φέρονται να έχουν σχέση με τη διαθήκη δολοφονούνται, οι υποψίες πέφτουν επάνω στον άσωτο υιό, που είναι σίγουρος πως ο πατέρας του τον έχει αποκληρώσει.

Τρικυμία εν κρανίω από την αρχή μέχρι το τέλος, οπότε μην νομίζετε πως η περίληψη που σας έγραψα είναι και απολύτως ακριβής, καθώς δεν είσαι και απόλυτα σίγουρος για όσα βλέπεις. Ας πούμε, οι σκηνές ανάμεσα στα δύο αδέλφια (που αργότερα μαθαίνεις ότι είναι αδέλφια) είναι τόσο ερωτικές που αρχικά θεωρείς πως είναι παλιοί εραστές. Όμως, όχι, είναι αδέλφια, αλλά ποτέ δεν καταλαβαίνεις κιόλας τον λόγο που συμπεριφέρονται έτσι. Τίποτα δεν καταλαβαίνεις, γενικώς, και αναγκάζεσαι να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Έτσι, συμπεραίνω απλά πως η ταινία έχει και κάτι το μεταφυσικό, αφού ο Τζωρτζ Χάμιλτον (σε μια από τις χειρότερες ερμηνείες του, κι αυτό θέλει κόπο, πιστέψτε με) υποθέτουμε πως δολοφονεί τα θύματά του με το βλέμμα του, εξ ου η "Μέδουσα" στον τίτλο. Όχι πως είμαστε σίγουροι, και πάλι.

Το μοναδικό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι πως ο Τζωρτζ Χάμιλτον εκείνη την εποχή ήταν νιόπαντρος και η ταινία -στην οποία του έδωσαν και μερίδια παραγωγού- ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για επί πληρωμή μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα, μαζί με τη γυναίκα του, την Αλάνα Στιούαρτ, η οποία παίζει και ολίγον στο φιλμ. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο Θόδωρος Ρουμπάνης, ο παραγωγός της ταινίας, ο οποίος πρωταγωνιστεί, τραγουδάει και υπογράφει και τη μουσική. Ηθοποιός, γόης, playboy και jet setter της εποχής, ο Θόδωρος Ρουμπάνης, πέραν της συμμετοχής του σε ταινίες, είχε ξεκινήσει και τη δική του εταιρεία παραγωγής, που όμως δεν τα πήγε και πολύ καλά. Στα χρόνια του '60, οι εφημερίδες της εποχής (και όχι μόνο στην Ελλάδα) ασχολούνταν έντονα με το ειδύλλιό του με τη Ζαν Μορώ και τον επικείμενο γάμο τους, τον οποίο ακύρωσε η ίδια, όπως είχε πει σε μεταγενέστερη συνέντευξη. Με κάποια διεθνή καριέρα, γνωριμίες και ένα αναμφισβήτητα ακαταμάχητο φυζίκ, ο Θόδωρος (γνωστός και ως Τεό) Ρουμπάνης επιχειρεί με τη "Μέδουσα" να κάνει μια διεθνή συμπαραγωγή, αλλά αυτό που τελικά προέκυψε ήταν πανωλεθρία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)