Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Jumanji: Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα

Περιπέτεια φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Τζέηκ Κάσνταν, με τους Ντουέην Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Κάρεν Γκίλαν, Μπόμπυ Καναβάλε, Νικ Τζόνας. 

Τέσσερις συμμαθητές που βρίσκονται μαζί τιμωρία μετά τη λήξη της σχολικής ώρας, ανακαλύπτουν στην αποθήκη ένα παλιό βιντεοπαιχνίδι, το οποίο αποφασίζουν να παίξουν. Δεν ξέρουν, όμως, πως οι χαρακτήρες που επιλέγουν είναι αυτοί που θα ενσαρκώσουν στην πραγματικότητα, καθώς το παιχνίδι τούς ρουφάει στον κόσμο του. Τώρα, έχουν ο καθένας από 3 ζωές μέχρι να κατορθώσουν να σώσουν το Τζουμάντζι από τον όλεθρο.

Χαμένο στη διασκευή remake της ταινίας του 1995, προσαρμοσμένο σε ένα σημερινό εφηβικό στυλάκι, χωρίς όμως ιδιαίτερη έμπνευση και προσανατολισμό. Το εύρημα του Τζακ Μπλακ που ουσιαστικά είναι το game alter ego της εκνευριστικής Μπέθανυ βγάζει γέλιο στην αρχή, αλλά μετά καταντά κουραστικό -ίσως όχι τόσο κουραστικός βέβαια είναι σε όλη την ταινία ο Κέβιν Χαρτ. Εντάξει, για αυτό που θέλει να είναι, χαριτωμένο είναι, απλά φαίνεται πως δεν ήθελε να είναι και κάτι περισσότερο. Όσο το βλέπεις, αναρωτιέσαι αν αυτό ήταν το καλύτερο δυνατό που μπορούσαν να γυρίσουν όταν αποφάσισαν να κάνουν το remake του Τζουμάντζι. Ούτε το budget τούς έλειπε, ούτε οι ηθοποιοί, άρα δεν έλεγαν στους τέσσερις σεναριογράφους τους να κάτσουν να γράψουν ένα καλύτερο σενάριο; Γιατί εκεί χαλιούνται όλα, στην απλοϊκότητα της ιστορίας, η οποία αφήνει πλήρως ανεκμετάλλευτο ακόμα και τον χαρακτήρα του κακού, παρ' ό,τι είχαν διαθέσιμο για τον ρόλο τον Μπόμπυ Καναβάλε. Είτε το πιστεύετε είχε όχι, το φιλμ παίρνει τα πάνω του όταν εμφανίζεται ο Νικ Τζόνας, αλλά κι αυτόν ακόμα τον εισάγουν αργότερα από όσο θα έπρεπε. Τέλος, να μου πει κάποιος, ποιος εκ των τεσσάρων σεναριογράφων σκέφτηκε πως σε μια ταινία που διαδραματίζεται σε παλιό βιντεοπαιχνίδι που έχει σαν τοπίο τη ζούγκλα, θα ήταν καλή και ταιριαστή ιδέα να βάλει τους κακούς καβάλα σε μοτοσυκλέτες;

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)