Τρούμπα '67 (1967) (Α/Μ)




Εναλλακτικός τίτλος: Αμαρτωλές γυναίκες στην Τρούμπα

Δραματική ταινίας της εταιρείας Αφοι Κουρουνιώτη, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου, με τους Γιώργο Φούντα, Καίτη Θεοχάρη, Μπέττυ Αρβανίτη, Γιώργο Μούτσιο, Σπύρο Καλογήρου, Νάσο Κεδράκα. 

Ένας φτωχός νυχτοφύλακας ερωτεύεται μια αρτίστα σε καμπαρέ της Τρούμπας. Εκείνη, πιστεύοντας αρχικά πως είναι ευκατάστατος και πως μαζί του θα αλλάξει ζωή, προσπαθεί να φύγει από το καμπαρέ, του οποίου ο ιδιοκτήτης, θέλει να την κρατήσει αφού μέσω αυτής θα κλείσει μια μεγάλη μπίζνα με ναρκωτικά.

Έκαναν ζημιά "Τα κόκκινα φανάρια" στο ελληνικό σινεμά. Μετά την επιτυχία και τη διεθνή τους αναγνώριση, κάθε εταιρεία που σεβόταν τον εαυτό της πίστευε πως ήταν χρέος της να γυρίσει κι εκείνη μια ταινία με πρωταγωνιστές τα κορίτσια της Τρούμπας. Καμία δεν πέτυχε να ξεχωρίσει, ούτε καν η Finos με τη "Λόλα". Πόσο μάλλον αυτή εδώ, που θεωρούσε τον εαυτό της "μια κολοσσιαία προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο". Με σενάριο γραμμένο στο πόδι, ήρωες-καρικατούρες και καμία απολύτως λογική, η ταινία έχει να επιδείξει μόνο την ερμηνεία του Γιώργου Μούτσιου, που χωρίς να κάνει τίποτα σπουδαίο, κατορθώνει και επιβάλλεται μέσα στο χάος της μετριότητας. Εκτός, αν οι παραγωγοί θεώρησαν ως "κολοσσιαία προσφορά" το κάμποσο (για την εποχή) γυμνό και τις (απίστευτα κακές) ερωτικές σκηνές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)