Épouse-moi mon pote (2017)


Ελληνικός τίτλος: Παντρέψου με, ρε φίλε

Κωμωδία του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Ταρέκ Μπουνταλί, με τον ίδιο και τους Φιλίπ Λασώ, Φιλίπ Ντυκαίν, Άντυ, Σαρλότ Γκαμπρί, Νταβίντ Μαρσαί. 

Ένας μαροκινός φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι, χάνει από λάθος του τη φοιτητική βίζα, και τώρα παραμένει στη Γαλλία παράνομα, δουλεύοντας "μαύρα" από εδώ κι από εκεί. Όταν η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο έτσι, ζητάει από τον κολλητό του να τον παντρευτεί, ώστε να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα. Υπολόγιζαν, όμως, χωρίς τον αστυνόμο Ντυσάρ που θα τους ξετινάξει στην έρευνα μέχρι να βγει η αλήθεια στο φως.

Το δίδυμο Φιλίπ Λασώ-Ταρέκ Μπουνταλί έχει υπογράψει τρεις από τις πιο υποτιμημένες αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικές και γελαστερές κωμωδίες των τελευταίων χρόνων: Babysitting, Όλα θα πάνε στραβά, Άλλοθι για παντρεμένους. Με μια "αμερικανική" ματιά κωμωδίας, στα όρια του slapstick, οι προηγούμενες ταινίες το τραβούσαν στα άκρα και έβγαζαν γέλιο (αβίαστα) ακόμα και με χοντράδες. Η νέα ταινία των δύο φίλων, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, δεν υπογράφεται από τον Φιλίπ Λασώ (που απλά πρωταγωνιστεί) αλλά από τον Ταρέκ Μπουνταλί, ο οποίος βρίσκεται και πίσω από το σενάριο. Έτσι, μολονότι η τρέλα και η πολιτικώς λανθασμένη διάθεση εξακολουθούν να υπάρχουν, το φιλμ χάνει κάποιες στιγμές σε ρυθμό. Είναι κι αυτό το love story που δείχνει να κρατάει την ταινία προς τα πίσω, και το οποίο δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά την εξέλιξη. Έχει, όμως, αναμφισβήτητα πλάκα, ένα πολύ έξυπνο θέμα (στο οποίο θα έπρεπε να είχε εστιάσει αποκλειστικά το σενάριο, χωρίς παρακάμψεις) και ορισμένες σκηνές ομολογουμένως εξαιρετικά αστείες. Γελάς αβίαστα, όμως, κάπου αντιλαμβάνεσαι, ότι σε άλλου τα χέρια (ενδεχομένως του Φιλίπ Λασώ) θα σε είχε κάνει να γελάσεις πολύ περισσότερο. Η παρουσία του τυφλού γείτονα με το σκυλάκι του είναι όλα τα λεφτά. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)