Αγωνία (1969) (Α/Μ)

(η φωτογραφία είναι από την ψηφιοποιημένη συλλογή του Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου)


Δραματική ταινία του Νίκου Παπαδόπουλου, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου, με τους Τόλη Βοσκόπουλο, Ελένη Ανουσάκη, Λαυρέντη Διανέλλο, Δέσποινα Νικολαΐδου, Θεόδωρο Έξαρχο.

Ο Αλέξης και η Άννα είναι δύο φτωχοί νέοι που μεγαλώνουν μαζί στο μικρό σπιτάκι του πατέρα του. Και οι δύο ονειρεύονται να κάνουν καριέρα στο τραγούδι, αλλά οι προσπάθειες μένουν χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, ο Αλέξης παραμένει γκαρσόνι σε ζαχαροπλαστείο, όσο η Άννα αποφεύγει απρεπείς προτάσεις από τους διευθυντές των δισκογραφικών όπου πηγαίνει δείγματα της δουλειάς τους. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν τη στιγμή που ο Αλέξης τολμά να ζητήσει από μια φτασμένη τραγουδίστρια που πηγαίνει στο ζαχαροπλαστείο όπου εργάζεται να τον ακούσει και να τον βοηθήσει. Εκείνη δέχεται και μια μεγάλη καριέρα ξεκινά για τον νεαρό τραγουδιστή, όχι όμως και χωρίς προβλήματα στην προσωπική του ζωή.

Άλλη μια από τα ίδια για τις κινηματογραφικές περιπέτειες του Τόλη Βοσκόπουλου, σε μια ταινία όμως που πήγε πολύ καλύτερα από τις προηγούμενες, πρωτίστως χάρη στο ομότιτλο τραγούδι που είχε κάνει τρελή επιτυχία και παραμένει αγαπημένο μέχρι σήμερα. "Αγωνία, με λαχτάρα να σε νοιάζομαι, αγωνία, δυστυχώς να σε μοιράζομαι" λοιπόν, η Ελένη Ανουσάκη να κλαίει, η Δέσποινα Νικολαΐδου κλασικά αντροχωρίστρα και ο μουσικός επιμελητής Χρήστος Μουραμπάς να επιλέγει το "Chim chimmeny" από τη "Μαίρη Πόππινς" για τους τίτλους έναρξης. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)