En liberté! (2018)


Ελληνικός τίτλος: Το πρόβλημά μου είσαι εσύ!

Κωμωδία της Mk2, σε σκηνοθεσία Πιερ Σαλβαντορί, με τους Αντέλ Αινέλ, Πίο Μαρμάι,Ωντρέ Τοτού, Νταμιέν Μπονάρ,Βενσάν Ελμπάζ.

Σε μια μικρή πόλη της γαλλικής Ριβιέρας, ζει η Υβόν, αστυνομικός η ίδια και χήρα του αστυνομικού διευθυντή Σάντι, ήρωα στα μάτια των πάντων. Κάθε βράδυ, κοιμίζει τον μικρό της γιο εξιστορώντας του τις περιπέτειες του θαυμαστού πατέρα του, τον οποίο παρουσιάζει σχεδόν σαν υπερήρωα. Μόνο που ένας συνάδελφός της, ο οποίος είναι ερωτευμένος μαζί της, της αποκαλύπτει από γκάφα και νεύρα, πως ο συγχωρεμένος δεν ήταν και το υπόδειγμα αστυνομικού που όλοι νομίζουν. Μάλιστα, της λέει πως έριξε στη φυλακή και έναν -σχεδόν- εντελώς αθώο άνθρωπο, τον οποίο χρησιμοποίησε ως εξιλαστήριο θύμα για καλύψει τις δικές του βρωμιές. Αυτός είναι ο Αντουάν, που έχει περάσει 8 χρόνια στη φυλακή και που αποφυλακίζεται εκείνες τις ημέρες. Η Υβόν, ταραγμένη, βάζει σκοπό της ζωής της να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του, χωρίς όμως και να του αποκαλύψει την αλήθεια. Ο Αντουάν, όμως, λες και το έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μην μπορεί να βρεθεί ούτε ένα λεπτό σε ησυχία.

Μα είναι τόσο διασκεδαστικό αυτό το φιλμάκι, τόσο αστείο και τόσο καλογυρισμένο που σε κερδίζει από την πρώτη του κιόλας σεκάνς, μέχρι το τέλος. Είναι το σενάριο που εμφανίζεται αρκούντως παιχνιδιάρικο, με εμβόλιμες σκηνές, φαντασιώσεις και σλάπστικ διάθεση και το οποίο όχι μόνο κάνει την ταινία να ξεχωρίζει σε ύφος, αλλά επιτρέπει και στο σκηνοθέτη της να επενδύσει σε τέμπο και να υπαγορεύσει έναν σχεδόν καρτούν ρυθμό και στυλ που όμως αποδίδουν. Την ίδια στιγμή, οι δύο πρωταγωνιστές δείχνουν να το διασκεδάζουν πραγματικά και να αποδέχονται αυτήν την άτυπη καρτούν σύμβαση στους ρόλους τους, διατηρώντας τους ταυτόχρονα προσγειωμένους στην πραγματικότητα, άρα και ενδιαφέροντες για τον θεατή. Γρήγοροι διάλογοι, αξιοπρεπές χιούμορ, έξυπνη κινηματογράφηση, λαμπεροί ηθοποιοί και ένα πολύ ευχάριστο τελικό αποτέλεσμα. Θα περάσετε όμορφα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)