Scorpion (2007)


Ελληνικός τίτλος: Σκορπιός

Περιπέτεια της BAC, σε σκηνοθεσία Ζυλιέν Σερί, με τους Κλοβίς Κορνιγιάκ, Φρανσίς Ρενώ, Καρόλ Ροσέ, Καρολίν Προυστ, Ολιβιέ Μαρσάλ.

Ο Άντζελο, ένας πυγμάχος έτοιμος για μεγάλους τίλους και διακρίσεις, πέφτει θύμα του εκρηκτικού του χαρακτήρα και επάνω σε καυγά σκοτώνει κατά λάθος έναν συναθλητή του. Χρόνια μετά, όταν βγαίνει από τη φυλακή, είναι ένας άστεγος αλήτης, χωρίς κανένα μέλλον και χωρίς καμία προοπτική. Έτσι, δέχεται διστακτικά την πρόταση ενός παλιού του φίλου να δουλέψει για λογαριασμό ενός γκάνγκστερ που οργανώνει παράνομους αγώνες πάλης. Χωρίς να ξέρει τι άλλο να κάνει και με τα λεφτά να είναι καλά, ο Άντζελο μπαίνει σε έναν βίαιο κόσμο χωρίς να γνωρίζει το διακύβευμα για τη ζωή του αλλά και μιας κοπέλας που έχει ερωτευθεί.

Καθαρόαιμη περιπέτεια δράσης, σαν αυτές που το Χόλυγουντ γύριζε στα 90s με τον Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ και τους άλλους. Αν χάνει στα σημεία, είναι ένας βιντεοκλιπίστικος εστετισμός στις σκηνές των μαχών που στερεί από την ταινία τον ρεαλισμό στη βία της, λες και πάει να απαλύνει το ίδιο της το θέμα. Δεν είναι πως καταφεύγει σε υπερβολές "ασιατικής" προέλευσης ή τύπου "Μάτριξ", απλά πάει έντεχνα να αποφύγει τη σκοτεινιά, που ενδεχομένως θα της προσέδιδε ένα διαφορετικό ύφος, πιο ωμό ενδεχομένως. Κατά τα άλλα, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που περιμένεις να δεις, δηλαδή μια καθαρόαιμη περιπέτεια, με ξύλο, αίμα, πυροβολισμούς και δράση. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.
Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, κλικ εδώ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)