FBI (Σαιζόν 1-5, 2018-2022)

 



Αστυνομική σειρά των CBS/Universal, δημιουργία των Κραιγκ Τερκ και Ντικ Γουλφ, με τους Μίσσυ Πέρεγκριμ, Ζίκο Ζάκι, Τζέρεμυ Σίστο, Τζων Μπόυντ, Κάθριν Ρενέ Κέην, Αλάνα Ντε Λα Γκάρζα.

Οι περιπέτειες των Ειδικών Πρακτόρων Μάγκι Μπελ και Ομάρ Αντόμ Ζιντάν του FBI της Νέας Υόρκης, καθώς τρομοκράτες, εγκληματίες , δολοφόνοι και απαγωγείς εμπλέκονται σε υποθέσεις που αποζητούν απεγνωσμένα επίλυση. 

Ο παραγωγός της αειθαλούς σειράς "Νόμος και Τάξη" αναλαμβάνει αυτή τη φορά "ομοσπονδιακά" ζητήματα, ανεβάζοντας τον πήχυ των εγκλημάτων που διαπράττονται. Με ένα συμπαθέστατο πρωταγωνιστικό δίδυμο -το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει ερωτευθεί ο ένας τον άλλον και αυτό είναι τόσο αναζωογονητικό- και ενδιαφέρουσες υποθέσεις κάθε εβδομάδα, το "FBI" μπορεί να μοιάζει κάπως παλιομοδίτικο, αλλά υπηρετεί εξαιρετικά το είδος της αστυνομικής σειράς. Ενδεχομένως και εσκεμμένα, αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στα προσωπικά των ηρώων του, για τους οποίους ξέρουμε ελάχιστα έως και τίποτα. Οι υποθέσεις που αναλαμβάνουν μάς απασχολούν σε κάθε επεισόδιο και οι μέθοδοι που ακολουθούν για να τις εξιχνιάσουν, κι αυτή είναι μια τίμια και ξεκάθαρη αντίληψη. Θα σταθώ λίγο περισσότερο στον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές, τον Ζίκο Ζάκι, έναν νέο σχετικά ηθοποιό, στον πρώτο αμιγώς πρωταγωνιστικό του ρόλο, ο οποίος είναι φάτσα, αλλά έχει και το στήσιμο που σε πείθει για τη θέση του, ενώ καταφέρνει με το βλέμμα να περνά συναισθήματα αλλά και να σου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας.

Σταδιακά, με το πέρασμα των χρόνων, η σειρά δείχνει να εμπεδώνει το θέμα και το ύφος της, προσφέροντας συναρπαστικές ιστορίες κάθε εβδομάδα, φυσικά εντός του πλαισίου της ανοιχτής τηλεόρασης. Το καστ εμπλουτίζεται σταδιακά, με κάποια επεισόδια να εστιάζουν και στα άλλα μέλη τη ομάδας, ενώ οι ιστορίες κρατούν ένα επίπεδο ωριμότητας και επικαιρότητας, θίγοντας -επιφανειακά βέβαια- και τα κακώς κείμενα. Η ευρύτερη ανασφάλεια που οι υπηρεσίες streaming έχουν προκαλέσει στα ανοιχτά τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, τα οδηγεί κάθε χρόνο σε σίγουρες λύσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν μια συνέπεια στην τηλεθέαση και στον προγραμματισμό τους. Ως εκ τούτου, το CBS που μεταδίδει το FBI στην Αμερική, αποφεύγει τους πειραματισμούς και επενδύει στα σίγουρα, με ήδη 5 σαιζόν στο ενεργητικό του και έχοντας δώσει το πράσινο φως και για την 6η που θα μεταδοθεί (απεργίας σεναριογράφων και ηθοποιών θέλουσας) την περίοδο 2023-2024. Στο μεταξύ, η αναμφισβήτητη δημοφιλία της σειράς έχει γεννήσει και δύο spin-off παραγωγές, το FBI: Most Wanted και το FBI International. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)