Ο καμαριέρης της μπουζουξούς (1971)



Κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπακώστα, με τους Τάσο Γιαννόπουλο, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Γιώργο Βελέντζα, Μάκη Δεμίρη, Μανώλη Δεστούνη.

O Λιάκος είναι ένας κουτοπόνηρος επαρχιώτης που δουλεύει σε ένα γκαράζ. Καθώς καλοβλέπει την ιδέα να παντρευτεί πλούσια νύφη, πολλές φορές προσποιείται τον γόνο καλής οικογενείας για να τον προσκαλούν σε δεξιώσεις και πάρτυ της κοσμικής Αθήνας. Κάποια μέρα, έρχεται στο γκαράζ η μεγάλη σταρ Τζούλια Μάρα, για τα γυρίσματα της καινούργιας της ταινίας. Ο Λιάκος, χωρίς να καταλαβαίνει πως αυτός που την κακοποιεί το κάνει επειδή το απαιτεί ο ρόλος του, μπουκάρει για να τη σώσει, καταστρέφει το γύρισμα και χάνει τη δουλειά του. Άνεργος πλέον, στρέφεται στη μοναδική που νομίζει πως μπορεί να τον βοηθήσει: στην Τζούλια, την οποία πείθει με την καπατσοσύνη του να τον προσλάβει ως οδηγό και σωματοφύλακα.

Τα πράγματα είναι απλά: ο Τάσος Γιαννόπουλος, ως παραγωγός των ταινιών του στα χρόνια που έκανε μεγάλο γκελ στις επιθεωρήσεις και στα κέντρα, συνεργάζεται στην ταινία του με την άλλη μεγάλη ντίβα της εποχής, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη. Αυτό ήταν το ζητούμενο και μόνο, να βρεθούν δηλαδή μαζί στη μεγάλη οθόνη. Από εκεί και μετά, σενάριο, συνοχή και λογική εξέλιξη περνούν σε δεύτερη μοίρα, αφού τον πρώτο ρόλο αναλαμβάνουν οι αυτοσχεδιασμοί του, τα τραγούδια της και οι σέξυ εμφανίσεις της. Η πλάκα είναι πως η σκηνή που δείχνει πώς γυρίζεται η ταινία της "Τζούλιας" στο γκαράζ που δουλεύει ο Λιάκος, δεν πρέπει να απέχει πολύ από τον τρόπο που γυρίστηκε και στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη ταινία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)