Ο παπατρέχας (1966) (Α/Μ)


Κωμωδία της εταιρείας ΘΒ Ταινίες Γέλιου, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού, με τους Θανάση Βέγγο, Σούλη Σαμπάχ, Ηρώ Κυριακάκη, Μαρία Σολδάτου, Κατερίνα Γιουλάκη, Κία Μπόζου, Νίτσα Μαρούδα, Λαυρέντη Διανέλλο, Σπύρο Κωνσταντόπουλο, Κώστα Μεντή, Νίκο Φέρμα.

Ο Πολύδωρος Λαγός είναι ένας ταλαίπωρος θυρωρός σε πολυκατοικία που κάνει ό,τι μπορεί για να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο τρελές απαιτήσεις των κατοίκων. Με έξι ανύπανδρες αδελφές που όλες πρέπει να αποκατασταθούν, ο Πολύδωρος πρέπει να βρει όχι μόνο γαμπρό για κάθε μία αλλά και τον τρόπο να βγάλει καμιά δεκάρα παραπάνω για να τις προικίσει. 

Μία από τις καλύτερες ταινίες του Θανάση Βέγγου, ο "Παπατρέχας" συνδυάζει εξαιρετικά την ηθογραφία με το πατροπαράδοτο slapstick, εξασφαλίζοντας σταθερό το κωμικό τέμπο και διαρκή τα ευρήματα. Το σενάριο του Ναπολέοντα Ελευθερίου εν τω μεταξύ, προσφέρει τον απαραίτητο κινηματογραφικό χρόνο σε κάθε έναν από το πολυπρόσωπο καστ, σκιαγραφώντας κατά το δυνατόν ολοκληρωμένους χαρακτήρες, επενδύοντας στην ατάκα αλλά και στην κωμικότητα της δράσης. Σε πολύ υψηλά επίπεδα και η παραγωγή, του ίδιου του Θανάση Βέγγου, ο οποίος ουδέποτε υπήρξε φειδωλός ως προς την τεχνική αρτιότητα των ταινιών που γύριζε. Το αποτέλεσμα στέκει αναλλοίωτο στον χρόνο, προσφέρει γέλιο, συγκεντρώνει υπέροχες φάτσες και περσόνες, ενώ αγαπήθηκε πάρα πολύ και στην εποχή του, κόβοντας εισιτήρια επιπέδου Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)