Ο τετραπέρατος (1966) (Α/Μ)



Κωμωδία των Φοίνιξ Φιλμς/Ιωαννίδης Φιλμς, σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Γιάννη Γκιωνάκη, Νίκο Ρίζο, Νίκο Φέρμα, Άννα Παϊτατζή, Γιώτα Σοϊμοίρη, Γοργώ Χρέλια.

Ο καφετζής σε ένα μικρό χωριό είναι τρελά ερωτευμένος με μια κοπέλα, την οποία θέλει οπωσδήποτε να παντρευτεί. Όσο εκείνη δεν του δίνει και μεγάλη σημασία, εκείνος είναι αποφασισμένος να την κατακτήσει, αν όχι με την ομορφιά του, τουλάχιστον με τα λεφτά του. Μεγαλοπιασμένος καθώς είναι εκ φύσεως, πέφτει πολύ εύκολα θύμα απάτης μιας συμμορίας που εμφανίζεται από το πουθενά στο χωριό για να σκάψει πετρελαιοπηγές. Η μικρή κοινωνία καίγεται ολόκληρη από τον πυρετό του μαύρου χρυσού έως ότου ο καφετζής ανακαλύπτει την κοροϊδία.

Τυπική ταινία του Κώστα Χατζηχρήστου γυρισμένη εξ ολοκλήρου επάνω του και φυσικά στην περσόνα του επαρχιώτη που τόσο καλά είχε ενστερνιστεί. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο πάντως, τουλάχιστον εδώ ο κουτοπόνηρος επαρχιώτης χαρακτήρας που υποδύεται, εντάσσεται απόλυτα στο περιβάλλον της ιστορίας, ενώ εξίσου πιστευτή είναι η αφέλεια των συγχωριανών του που είναι έτοιμοι να καταπιούν αμάσητα τα πάντα στην υπόσχεση του ξαφνικού πλούτου. Το πρόβλημα ξεκινά από τη μέση και μετά, όταν ουσιαστικά οι καταστάσεις επαναλαμβάνονται για να οδηγήσουν σε ένα φινάλε τραβηγμένο από τα μαλλιά. Πάντως, αν αφεθείς, γελάς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)