Peter Rabbit 2: The Runaway (2021)


Ελληνικός τίτλος: Πίτερ Ράμπιτ -Ο λαγός τό 'σκασε

Οικογενειακή ταινία της Columbia σε σκηνοθεσία Γουίλ Γκλουκ, με τους Ντόμναλ Γκλήσον, Ρόουζ Μπερν, Ντέηβιντ Ογιελόγουο και τις φωνές των Τζέημς Κόρντεν, Σία, Μάργκοτ Ρόμπι. 

Ο καιρός μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας έχει περάσει και η ζωή στη φάρμα μοιάζει να παίρνει τον δρόμο της. Ο Τόμας έχει πλέον συμβιβαστεί στην ιδέα της συγκατοίκησης με τον Πήτερ Ράμπιτ, ο έρωτάς του με την Μπία τούς οδηγεί στο ιερό του γάμου, ενώ ο λαγός μας έχει επίσης ηρεμήσει και μοιάζει να σέβεται απόλυτα τους κανόνες που έχουν τεθεί, τόσο στον ίδιον όσο και στα υπόλοιπα ζωάκια της παρέας. Όμως, ο Τόμας εξακολουθεί να τον παρακολουθεί στενά, πιστεύοντας πως είναι πάντα έτοιμος για αταξίες, γεγονός που απογοητεύει διαρκώς τον Πήτερ αλλά και που τον οδηγεί από τη μια παρεξήγηση στην άλλη. Τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν την κάτω βόλτα, όταν ο νέος εκδότης της Μπία ζητά μια διαφορετική τροπή στα βιβλία της, θέλοντας να παρουσιάσει τον Πήτερ ως το μαύρο πρόβατο της ιστορίας, ρόλο που φαίνεται πως ο λαγός μας ενστερνίζεται απόλυτα, καθώς δραπετεύει και μπλέκει με μια συμμορία ληστών.

Σαφέστατα λείπει το στοιχείο της έκπληξης που είχε κάνει την ταινία του 2018 να ξεχωρίσει, όμως και πάλι, τόσο οι φατσούλες των ηρώων όσο και η αρτιότητα της τεχνικής που συνδυάζει το animation με τους ηθοποιούς δεν παύουν να συναρπάζουν. Η δεύτερη κινηματογραφική περιπέτεια του λαγού που σχεδίασε η Μπέατριξ Πότερ είναι αστεία, τρισχαριτωμένη και απολαυστική, μολονότι μοιάζει απλά να μιμείται τον εαυτό της. Εκεί που κάνει την ουσιαστική διαφορά είναι όταν βυθίζεται στο σύμπαν του Καρόλου Ντίκενς, μετατρέποντας τον Πήτερ Ράμπιτ σε έναν σύγχρονο, λαγουδένιο Όλιβερ Τουίστ που μπλέκει με μια συμμορία απροσάρμοστων, βγαλμένη λες από τη βικτωριανή Αγγλία. Το σενάριο τηρεί τα προσχήματα μιας ταινίας για όλη την οικογένεια συνδυάζοντας και μικρές στιγμές ενήλικου χιούμορ, ενώ κατορθώνει να ξεχωρίσει στο φινάλε όπου πράττει όλα όσα ειρωνευόταν νωρίτερα. Ενδεχομένως να ήταν πολύ καλύτερη εάν δεν έδινε την αίσθηση ενός δεύτερου επεισοδίου και έπαιρνε κάποιες παραπάνω ανάσες ώστε να ξεχωρίσει ως αυθύπαρκτο και ολοκληρωμένο έργο. Όπως και νά 'χει πάντως, περνάς υπέροχα, με ή χωρίς μικρά παιδιά στην παρέα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)