La fine fleur (2020)


Δραματική κομεντί των Charades/Diaphana, σε σκηνοθεσία Πιερ Πινώ, με τους Κατρίν Φροτ, Μελάν Ομερτά, Φατσά Μπουγιαμέντ, Ολιβιά Κοτ, Μαρί Πετιό, Βενσάν Ντεντιέν.

Η Εβ Βερνέ, ιδιοκτήτρια ενός από τους μεγαλύτερους, παραδοσιακούς ροδώνες που κληρονόμησε από τον πατέρα της, παλεύει με την αποτυχία και τη χρεωκοπία. Μετά από απανωτές απογοητεύσεις στην ετήσια ανθοκομική έκθεση στο Παρίσι, όπου τα νέα της υβρίδια δεν κατακτούν ποτέ την πρώτη θέση, αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει την επιχείρησή της στον πανίσχυρο ανταγωνιστή της. Εντελώς ξαφνικά όμως, τρεις νέοι, παντελώς άσχετοι με την ανθοκομία υπάλληλοι, οι οποίοι έρχονται πακέτο από την υπηρεσία επανένταξης, της προσφέρουν ξανά την ελπίδα, καθώς όλοι μαζί αποχαιρετούν τη μοναξιά τους για χάρη μιας καινούργιας, απρόσμενης οικογένειας.

Μικρό, τρυφερό, γεμάτο ζεστασιά και πνιγμένο στα χρώματα και τα αρώματα των τριανταφυλλιών, αυτό εδώ το "ντελικάτο λουλούδι" είναι μια απολαυστική κουταλιά βάλσαμου και ψυχικής ανάπαυλας. Με μπροστάρισσα την πάντοτε υπέροχη Κατρίν Φροτ, το φιλμ αφηγείται με εξίσου ντελικάτο τρόπο την ιστορία του, επενδύοντας σε ανθρώπους, καταστάσεις και συνθήκες που επαναπροσδιορίζουν τη ζωή τους. Το χιούμορ είναι διακριτικό, οι φάτσες των πρωταγωνιστών συμπαθέστατες, τα γεγονότα αληθοφανή, ενώ όλο μαζί αποπνέει γλυκιά απλότητα και ειλικρινή αγάπη, μέχρι το συγκινητικό φινάλε που σε γεμίζει ελπίδα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)