Το κορίτσι του Λούνα Παρκ (1968) (Α/Μ)



Δραματική κομεντί της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Λυκούργο Καλλέργη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Λαυρέντη Διανέλλο, Γιώργο Τσιτσόπουλο, Πέτρο Λοχαΐτη. 

Η Μαργαρίτα, μια φτωχή κοπέλα που εργάζεται σε ένα λούνα παρκ, γνωρίζει τυχαία και ερωτεύεται τον Αλέκο, έναν καρδιοχειρουργό από πλούσια οικογένεια, ο οποίος όμως της συστήνεται ως απλός εργάτης. Η σχέση τους δυναμώνει με τον καιρό, έως ότου την επισκέπτεται ο πατέρας του, πολέμιος του έρωτά τους, για να της ζητήσει να βάλει τέλος στον δεσμό αυτό, εάν πραγματικά θέλει το καλό του αγαπημένου της. Και κάπως έτσι, εκείνη βρίσκεται στο Ναύπλιο, ακολουθώντας τους φίλους της στη δουλειά και εκείνος, απογοητευμένος από την προδοσία της -εφόσον δεν γνωρίζει την παρέμβαση του πατέρα του- βρίσκει παρηγοριά στο ποτό.

Η Αλίκη έχει εγκαταλείψει το σπίτι της στη Finos Film και πλέον έχει εγκατασταθεί στο αντίπαλον δέος της Καραγιάννης/Καρατζόπουλος που της είχε υποσχεθεί γη και ύδωρ για να την αποκτήσει. Το όνομά της υπήρξε σαφώς μεγαλύτερο των έργων που γύρισε εκεί, σε σχέση με όσα είχε κάνει στον Φίνο, και τα εισιτήρια εξακολουθούσαν να είναι πολλά, όμως οι ταινίες της δεν ήταν οι ίδιες. Στην περίπτωσή μας, το σενάριο του Λάκη Μιχαηλίδη ήταν σαν να προσαρμόζει τα μελό της ΚΛΑΚ στα δεδομένα της μεγάλης σταρ, με αποτέλεσμα το φιλμ να μοιάζει κάπως ξένο και άβολο. Φτωχή ερωτεύεται πλούσιο τον οποίο θεωρεί φτωχό, ο πλούσιος πατέρας την απομακρύνει, ο ερωτευμένος νέος γίνεται ντίρλα από τον πόνο και έρχεται και το φινάλε για να αποδώσει φόρο τιμής σε όλα αυτά τα ιατρικά θαύματα που η ΚΛΑΚ και άλλες μικρότερες εταιρείες της εποχής είχαν τόσο πολύ τιμήσει στις ταινίες τους. Εντάξει, εννοείται πως η παραγωγή στέκει στα επίπεδα που η ίδια η Αλίκη Βουγιουκλάκη έθετε ως απαράβατο κανόνα, όμως η ένταξη της ίδιας εντός του θιάσου της νέας της εταιρείας μοιάζει αμήχανη και πνιγμένη σε αχρείαστες υπερβολές. Πάντως, όλα αυτά που μας απασχολούν σήμερα, δεν εμπόδισαν το κοινό να σπεύσει στους κινηματογράφους και αναδείξει την ταινία σε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της σαιζόν. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)