Ζωή γεμάτη πόνο (1964) (Α/Μ)



Δραματική ταινία της Δαν Φιλμ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ζιάγκου, με τους Κάκια Αναλυτή, Νίκο Ξανθόπουλο, Παντελή Ζερβό, Έφη Οικονόμου, Μαλαίνα Ανουσάκη, Χριστόφορο Νέζερ, Γιάννη Μαλούχο, Σταύρο Φαρμάκη, Ταϋγέτη.

Η Μαίρη και ο Πέτρος είναι δύο νέα, φτωχά αλλά εργατικά παιδιά, πολύ ερωτευμένα και αρραβωνιασμένα, με το μέλλον τους σχεδόν προδιαγεγραμμένο. Αυτό όμως προτού μια συνάδελφος της Μαίρης τη γνωρίσει σε ένα πλουσιόπαιδο που της τάζει τη μεγάλη ζωή. Όταν το φλερτ μεταξύ τους γίνεται γνωστό, ο πατέρας της τη διώχνει από το σπίτι και ο αρραβωνιαστικός της την ξεγράφει δια παντός. Μοναχή της στους πέντε δρόμους, αναζητά τη βοήθεια μιας παλιάς της συμμαθήτριας στη Λάρισα, η οποία όμως δεν βρίσκεται πια στην Ελλάδα, και έτσι δέχεται τη βοήθεια μιας αγρότισσας που τη συμπονεί και την παίρνει μαζί της να δουλέψει στα χωράφια.

Η Έφη Οικονόμου έκλεινε σπίτια στις ταινίες και το κατόρθωνε καλά. Εάν δεν ήταν η ίδια η τρίτη σε μία σχέση, τότε παρέσυρε αθώες κοπέλες στον βούρκο, όπως πράττει εδώ με την Κάκια Αναλυτή που την οδηγεί στην αγκαλιά του ακόλαστου πλουσιόπαιδου. Μπρος στην ατίμωση όμως, χίλιες φορές η αγροτιά, έκαναν και τον σταυρό τους οι θεατές, μονολογώντας φαντάζομαι "φτηνά τη γλίτωσε το κορίτσι", ενόσω παρακολουθούσαν μια ταινία που δεν έβγαζε και πολύ νόημα, αλλά είχε τον χρόνο να γεμίσει με τραγούδια πόνου ή ψυχικής ανάτασης. Ο Νίκος Ξανθόπουλος δεν είναι ακόμα ο σταρ της ΚΛΑΚ, η παραγωγή τραβάει ζόρια, μολαταύτα τα έκανε τα εισιτηριάκια της. Η πιτσιρίκα που εμφανίζεται στην ταινία είναι η Μαλβίνα Κάραλη. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)