Hunter Killer (2018)


Περιπέτεια της Millennium σε σκηνοθεσία Ντόνοβαν Μαρς, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκάρυ Όλντμαν, Κόμον, Λίντα Καρντελίνι, Μάικλ Νύκβιστ.

Ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εξαφανίζεται στον Αρκτικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια μιας αποστολής παρακολούθησης ενός ρωσικού υποβρυχίου. Στο επιτελείο σημαίνει άμεσα συναγερμός και αποφασίζεται να σταλεί στην περιοχή για έρευνες το υποβρύχιο Αρκάνσας, υπό τη διοίκηση του εκρηκτικού και όχι πάντοτε υπάκουου κυβερνήτη Τζο Γκλας. Την ίδια στιγμή μια ομάδα καταδρομέων βατραχανθρώπων παρακολουθεί την παράξενη δραστηριότητα σε έναν ρωσικό ναύσταθμο όπου, όπως αποδεικνύεται, ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Ντιμίτρι Ντούρωφ ηγείται πραξικοπήματος εναντίον του Προέδρου της χώρας. Με την ξαφνική απειλή ενός εκτεταμένου πολέμου να απειλεί τον κόσμο, ο Γκλας πρέπει να οδηγήσει το Αρκάνσας στα ρωσικά ύδατα και να απελευθερώσει τον Πρόεδρο Ζακάριν, προτού να είναι πολύ αργά για όλους.

Πολεμική περιπέτεια εν καιρώ ειρήνης με τον υποβρύχιο αυτή τη φορά Τζέραρντ Μπάτλερ να προσπαθεί να σώσει την παγκόσμια ειρήνη και μάλιστα με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου. Με το ρολόι να μετράει αντίστροφα τον χρόνο, ένας αμερικανός και ένας ρώσος κυβερνήτης πρέπει να βρουν άμεσα τις κοινές συνισταμένες τους, να ξεπεράσουν τις μικροπολιτικές των χωρών τους και να βρουν τη λύση στο πρόβλημα που θα ανάψει φωτιές στον πλανήτη. Η ίντριγκα αυτή και μόνο ανεβάζει τους ρυθμούς στο "Hunter Killer" που αποφεύγει όσο μπορεί τους ψευτοεθνικισμούς και την ψυχροπολεμική προσέγγιση άλλων αντίστοιχων ταινιών για να αφοσιωθεί στην καθαρόαιμη περιπέτεια χωρίς περιττές φλυαρίες και sub plots. Ο Τζέραρντ Μπάτλερ ηγείται -φυσικά- του εγχειρήματος ως καταξιωμένος αλλά επαναλαμβανόμενος action hero, ο Γκάρυ Όλντμαν προσδίδει ερμηνευτικό κύρος στον ρόλο του, όπως και ο Μάικλ Νύκβιστ, σε μια από τις τελευταίες ταινίες που γύρισε πριν από τον πρόωρο θάνατό του. Αντροταινία για αντροπαρέες, τίμια, αρκούντως διαφοροποιημένη αλλά εντός των κλισέ που εξυπηρετεί και με όλη την απαραίτητη κλειστοφοβική, υποβρύχια ατμόσφαιρα, το "Hunter Killer" μπορεί να μην προτείνει κάτι καινοτόμο στο είδος, όμως  ψυχαγωγεί χωρίς να προδίδει την επιλογή σου και χωρίς να σπαταλά τον χρόνο σου.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

The actors (2024)

Η παραλία (2023)

Το προξενιό της Ιουλίας (2023)

Beetlejuice Beetlejuice (2024)

Blink Twice (2024)