Mothers' Instinct (2024)


Ελληνικός τίτλος: Μητρικό Ένστικτο

Θρίλερ σε σκηνοθεσία Μπενουά Ντελόμ, με τους Τζέσικα Τσάστέην, Ανν Χάθαγουέη, Άντερς Ντάνιελσεν Λι, Τζος Τσαρλς.

Δύο γυναίκες που ζουν με τις οικογένειές τους σε γειτονικά σπίτια, έχουν αναπτύξει μέσα στα χρόνια μια πολύ στενή, συγγενική θα έλεγε κανείς, φιλική σχέση. Τα αγοράκια τους μεγαλώνουν μαζί, η μία έχει τα κλειδιά του σπιτιού της άλλης και φυσικά οι άντρες τους περνάνε εξίσου καλά παρέα. Όλο αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, όταν το αγοράκι της Σελίν θα χάσει αναπάντεχα τη ζωή του, προκαλώντας ένα τσουνάμι πόνου και θλίψης τόσο στην ίδια όσο και στους φίλους της. Καθώς της είναι αδύνατον να διαχειριστεί την απώλεια, η συμπεριφορά της αρχίζει να αποκτά παράξενες σκιές, ενώ ταυτόχρονα δείχνει να προσκολλάται όλο και περισσότερο στον γιο της Άλις.

Αγωνιώδες και ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ, βουτηγμένο στη θλίψη, το "Μητρικό ένστικτο" αποτελεί αγγλόφωνο remake της εξίσου αγωνιώδους και ατμοσφαιρικής γαλλικής ταινίας "Duelles" του 2018 που στους δικούς μας κινηματογράφους είχε τον ίδιο ελληνικό τίτλο. Η νέα αυτή εκδοχή έχει ένα υπερβάλλον κύρος σε σχέση με την πρωτότυπη, χάρη στις δύο λαμπερές της πρωταγωνίστριες οι οποίες προσθέτουν το απαραίτητο stardom στο όλο εγχείρημα που εν πολλοίς μοιάζει με αντίγραφο σε αφηγηματικό ύφος και αισθητική -κάτι διόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς πως το remake αυτό γυρίστηκε με σκοπό την παγκόσμια διανομή, σε κοινά που δεν είχαν δει ποτέ τους την πρώτη ταινία. Αδήλωτα τοποθετημένο χρονικά στα χρόνια του '60, σε ένα περιβάλλον που παρά τα λαμπερά του χρώματα θυμίζει εφιάλτη από το Στέπφορντ, ούτε το νέο "Μητρικό Ένστικτο" καλλωπίζει καταστάσεις ούτε εκβιάζει την ευτυχία, έτσι όπως οι δύο πρωταγωνίστριες βυθίζονται σε έναν πόλεμο άνευ όρων -μανάδες μαινάδες, αδίστακτες και έτοιμες για όλα. Όπως και η πρωτότυπη ταινία έτσι και το remake ίσως δεν αποκτά ποτέ κινηματογραφικό μεγαλείο, παραμένει όμως ισχυρό και επιβλητικό μέσα στα μικρά του μεγέθη. Πολύ καλοί επίσης οι Άντερς Ντάνιελσεν Λι και Τζος Τσαρλς στον ρόλο των συζύγων.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε το Cinemano στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παραλία (2023)

Το προξενιό της Ιουλίας (2023)

Beetlejuice Beetlejuice (2024)

Blink Twice (2024)

It Ends with Us (2024)