Ο νικητής (1965) (Α/Μ)




Δραματική ταινία της Ανζερβός, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά, με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Μιράντα Κουνελάκη, Μέμα Σταθοπούλου, Λυκούργο Καλλέργη, Ίλυα Λιβυκού, Λαυρέντη Διανέλλο, Θάνο Λειβαδίτη, Βασίλη Καΐλα. 

Ο μικρός Πέτρος είναι γιος του επιστάτη ενός πλούσιου σπιτικού και μεγαλώνει μαζί με τις δύο κόρες του αφεντικού, τη Λένα και την Άντα. Με τη Λένα έχουν μια πολύ στενή σχέση, η οποία διατηρείται καθώς τα χρόνια περνούν και αναπτύσσεται σε ερωτική. Μόνο που η κοινωνική τους διαφορά στέκει εμπόδιο στα μάτια του πατέρα της, ο οποίος κάνει τα πάντα για να τους χωρίσει. 

Κλασσικότροπη αλλά καλοβαλμένη ταινία που εκμεταλλεύεται τα κλισέ της εποχής προς όφελός της, με αποτέλεσμα μια στρωτή και αρκούντως ρεαλιστική αφήγηση, χωρίς υπερβολές, κλαυθμούς και οδυρμούς. Εγγύηση, άλλωστε, αποτελούν τόσο η εταιρεία παραγωγής, όσο και η σκηνοθέτις και σεναριογράφος Μαρία Πλυτά που είχαν δώσει σοβαρά δείγματα γραφής, μακριά από τα προκάτ και τριτοκλασάτα μελό που πλημμύριζαν τότε τις αίθουσες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)