Sous le même toit (2017)


Ελληνικός τίτλος: Και μαζί και χώρια

Κομεντί των Europa/TF1, σε σκηνοθεσία Ντομινίκ Φαρουζά, με τους Ζιλ Λελούς, Λουίζ Μπουργκουάν, Μανού Πεγέ, Μαριλού Μπερρύ, Ζυλιέν Μπουασελιέ. 

Ένα ζευγάρι χωρίζει μετά από πολλά χρόνια γάμου. Εκείνος, πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης, με ένα σωρό αποτυχημένες επαγγελματικές προσπάθειες στο ενεργητικό του, προσπαθεί να ξεκινήσει καριέρα ως αθλητικός μάνατζερ. Μέχρι τότε, όμως, δεν έχει λεφτά ούτε για το μετρό, οπότε, επιστρέφει με το έτσι θέλω στο σπίτι τους, αφού δικαιωματικά τού ανήκει το 20%. 

Μήπως θυμάστε το "Όταν τελειώσει ο έρωτας" που παίχτηκε πρόσφατα στους κινηματογράφους; Ε, φανταστείτε την ίδια ιστορία, ιδωμένη από την κωμική της πλευρά. Ένα χωρισμένο ζευγάρι που αναγκάζεται να μείνει κάτω από την ίδια στέγη αφού η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στον σύζυγο να μετακομίσει. Μόνο που ενώ στην άλλη ταινία το θέμα έτυχε εξαιρετικού χειρισμού, σε αυτήν εδώ την κωμική ματιά δεν υπάρχει τίποτα ουσιώδες. Άσε που οι χαρακτήρες είναι όλοι αντιπαθέστατοι, οπότε δεν σου καίγεται καρφί για κανέναν, άρα πώς να δουλέψουν τα έρημα τα αστεία; Και ποια αστεία, δηλαδή, αφού πέφτουμε σε επαναλήψεις και άστοχες χοντροκοπιές που δεν συνάδουν καν με τους ήρωες του έργου, ακόμη και μέσα από την κωμική τους υπερβολή. Αμήχανοι οι ηθοποιοί, άνευρη η σκηνοθεσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)