Contratiempo (2016)


Ελληνικός τίτλος: Αόρατος επισκέπτης

Θρίλερ της Film Factory, σε σκηνοθεσία Όριολ Πάουλο, με τους Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Χοσέ Κορονάδο, Άνα Βάγκενερ. 

Ο Άντριαν Ντόρια, μεγαλοεπιχειρηματίας και οικογενειάρχης, συνέρχεται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου όπου βρίσκει την ερωμένη του δολοφονημένη. Με όλα τα στοιχεία να συγκλίνουν στην ενοχή του, έχει τρεις ώρες να προετοιμαστεί πριν την κατάθεσή του στο δικαστήριο. 

Από τον σκηνοθέτη του εξίσου εξαιρετικού και γεμάτου ανατροπές θρίλερ Το Σώμα, έρχεται ακόμη μια συγκλονιστική και καταιγιστικών ρυθμών ταινία αγωνίας, που σε αρπάζει από τα πρώτα της πλάνα και δεν σε αφήνει να καταλαγιάσεις μέχρι τους τίτλους τέλους. Γρήγορη, έξυπνη, αγχωτική και γεμάτη ανατροπές, η ταινία είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο (όπως είναι και ο πρωτότυπος τίτλος) και την ίδια στιγμή μια υποκειμενική ματιά στα γεγονότα, τα οποία αλλάζουν με κάθε αμφισβήτηση της κατάθεσης του ύποπτου για τον φόνο στη μεγαλοδικηγόρο που έχει αναλάβει την προετοιμασία του για το δικαστήριο. 

Ένα προσεκτικά δουλεμένο σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη, το οποίο φροντίζει κάθε του λεπτομέρεια ώστε να έχει το περιθώριο να την αμφισβητήσει ή και να την ανατρέψει στη συνέχεια, μεταμορφώνεται σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ταινία που κρατάει τους χρόνους της και τους ρυθμούς της ασταμάτητα, χάρη και στο νευρώδες μοντάζ του Ζωμ Μαρτί και την κάμερα του Χάβι Χιμένες, που συλλαμβάνουν την "αλήθεια" με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους ώστε να δίνουν ζωή σε κάθε πλάνο ξεχωριστά, παρέα με τη δυνατή μουσική του Φερνάντο Βελάσκουες. Γοητευτικός μπροστάρης ο όμορφος Μάριο Κάσας στο ρόλο του ανθρώπου που βλέπει την αθωότητά του να πνίγεται στις εναντίον του ενδείξεις, αποφασιστική και δυναμική στον φαμ φατάλ ρόλο της ερωμένης του η Μπάρμπαρα Λένι, δυναμική και κυρίαρχη η Άνα Βάγκενερ ως η μεγαλοδικηγόρος που δεν σταματά μπροστά σε τίποτα μέχρι να αποκαλύψει την αλήθεια. Γρήγορο, έξυπνο και καλό σινεμά. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)