En équilibre (2015)


Ελληνικός τίτλος: Λεπτές ισορροπίες

Δραματική ταινία του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Ντενί Ντερκούρ, με τους Αλμπέρ Ντυποντέλ, Σεσίλ Ντε Φρανς, Πατρίκ Μιγ, Αντονέν Γκαμπριέλλι. 

Ένας διακεκριμένος κασκαντέρ τραυματίζεται βαριά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας που λαμβάνει μέρος και μένει παράλυτος. Με το θέμα τη αποζημίωσής του να βρίσκεται στον αέρα, η εκπρόσωπος της ασφαλιστικής τον πιέζει διακριτικά να δεχθεί τον διακανονισμό, γνωρίζοντας όμως πως δεν είναι προς το συμφέρον του. Εκείνη παντρεμένη και αφοσιωμένη φαινομενικά στην καριέρα της, για την οποία θυσίασε τα όνειρά της, δεν αργεί να γοητευθεί από την ειλικρίνεια και το πείσμα για ζωή του τραυματισμένου πελάτη της και να αναθεωρήσει. 

Χωρίς να ανακαλύπτει την Αμερική, είναι μια γλυκόπικρη ταινία που ναι μεν αναμασά όλα τα γνωστά περί της δύναμης της θέλησης και της ειλικρίνειας έναντι στο καθήκον, αλλά το κάνει με μια διακριτική γοητεία, που εν πολλοίς έχει να κάνει και με τους δύο πρωταγωνιστές της. Αυτό που σίγουρα της αναγνωρίζεις είναι ότι δεν καταλήγει εκεί όπου εύκολα και με περίσσια χαρά θα έπρατταν άλλες παρόμοιες ταινίες, με αποτέλεσμα να παραμένει αληθοφανής μέχρι τέλους. Θα ήθελε κάποιες νότες δύναμης παραπάνω, καθώς της λείπει αυτή η μεγάλη σκηνή που θα σε καθήλωνε, αλλά και πάλι παρακολουθείται ευχάριστα και με ενδιαφέρον.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)