Le coeur en braille (2016)


Ελληνικός τίτλος: Ευαίσθητες χορδές

Δραματική κομεντί της Gaumont, σε σκηνοθεσία Μισέλ Μπουζενά, με τους Αλίξ Βαγιό, Ζαν-Σταν Ντυ Πακ, Σαρλ Μπερλίν, Πασκάλ Ελμπέ, Αντουάν Κορσάν, Λωράν Καπελούτο. 

Μια δυνατή φιλία κι ένας ξαφνικός πρώτος έρωτας συνδέει προς τα τέλη της σχολικής χρονιάς τον Βικτόρ, έναν αδύναμο μαθητή με μεγάλη καρδιά, και την Μαρί, μια ταλαντούχα βιολοντσελίστρια, η οποία τυφλώνεται σταδιακά εξαιτίας μιας εκ γενετής πάθησης του αμφιβληστροειδούς. Μαζί κάνουν τα αδύνατα-δυνατά ώστε να μπορέσει η Μαρί να δώσει εξετάσεις στο μουσικό σχολείο προτού το πρόβλημα στα μάτια της την οδηγήσει σε ίδρυμα τυφλών. 

Γλυκό και τρυφερό εργάκι, φτιαγμένο για νεαρές ηλικίες και οικογενειακές βραδιές, αδύναμο όμως στις ερμηνείες, κυρίως την ενήλικων πρωταγωνιστών, οι οποίες φαντάζουν υπερβολικές και όχι αληθοφανείς. Ο μικρός Ζαν-Σταν Ντυ Πακ, στον ρόλο του Βικτόρ, κρατά την ταινία επάξια στους ώμους του, με ένα έξυπνο μουτράκι και μια προσγειωμένη ερμηνεία, απέναντι σε μια εξίσου γλυκιά αλλά "φωναχτή" Αλίξ Βαγιό στον ρόλο της Μαρί. Μπορεί να ήθελε λίγη περισσότερη δουλίτσα στο σενάριο και τις ερμηνείες, αλλά έχει μια αθωότητα και έναν εφηβικό αλτρουισμό που σε κερδίζουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)