À bras ouverts (2017)


Ελληνικός τίτλος: Βρε, καλώς τους!

Κωμωδία της SND, σε σκηνοθεσία Φιλίπ ντε Σωβρόν, με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Αρύ Αμπιτάν, Έλσα Ζύλμπερστάιν, Συρίλ Λεκόντ, Οσκάρ Μπερτ. 

Ένας "αριστερός" διανοούμενος και συγγραφέας, καθώς βρίσκεται σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με έναν εκπρόσωπο της ακροδεξιάς για τα θέματα που αφορούν τους Ρομά, αναγκάζεται να συμφωνήσει στον αέρα πως θα υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες στο σπίτι τους όποιους Ρομά τού ζητήσουν καταφύγιο. Μετά την τεράστια απήχηση της εκπομπής, η πόρτα του δεν αργεί να χτυπήσει και μια οικογένεια Ρομά γίνονται συγκάτοικοί του. 

Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με μια πολύ καλή ιδέα αλλά και την κινηματογραφική επανένωση σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της μεγάλης επιτυχίας "Θεέ μου, τι σου κάναμε" που είχε σπάσει ταμεία πριν από λίγα χρόνια. Μολονότι, όμως, τα συστατικά είναι καλά, το γλυκό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δένει. Αμήχανο το σενάριο, χωρίς ατάκες και χωρίς πνεύμα, αναγκάζει τους ηθοποιούς του να φτάσουν σε ερμηνευτικά άκρα για να βγουν τα όποια αστεία, που μολονότι προκαλούν το χαμόγελο, δεν αρκούν για να κρατήσουν μια ολόκληρη ταινία. Επίκαιρα τα θέματα που πάει να θίξει, αλλά τα κλισέ πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο, ενώ ακόμα και κάποια ευρήματα όπως αυτό του "αριστοκράτη" και σνομπ γκέι Ινδού μπάτλερ, δεν δουλεύουν. Χαζολογάς χαμογελαστός όσο διαρκεί, αλλά τίποτα περισσότερο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)