L'ora legale (2017)


Ελληνικός τίτλος: Τα παράπονα στον Δήμαρχο

Κωμωδία της Medusa, σε σκηνοθεσία Φικάρα & Πικόνε, με τους ίδιους και τους Βιντσέντζο Αμάτο, Λέο Γκουλότα, Τόνυ Σπεράντεο, Ερσίλια Λομπάρντο, Αλέσια Ντ'Άννα. 

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και στο χωριό Πιετραμάρε τη Σικελίας, οι τόνοι ανάμεσα στους δύο υποψήφιους ανεβαίνουν. Μόνο που ο τρέχων δήμαρχος συλλαμβάνεται για σκάνδαλα και μίζες, οπότε τη νίκη παίρνει εύκολα ο αντίπαλός του, ένας τίμιος καθηγητής που έχει υποσχεθεί να βάλει τάξη στο χάος και να φέρει τη νομιμότητα στο χωριό. Οι κάτοικοι πανηγυρίζουν τη νίκη του αδιάφθορου, είναι όμως έτοιμοι να ζήσουν νόμιμα και σύμφωνα με τους κανόνες; 

Ξεκαρδιστική, ούνα φάτσα-ούνα ράτσα κωμωδία που θα σας θυμίσει εν πολλοίς το μπάχαλο που ζούμε και στην Ελλάδα. Το σκηνοθετικό και πρωταγωνιστικό δίδυμο των διάσημων στην Ιταλία κωμικών Σαλβατόρε Φικάρα και Βαλεντίνο Πικόνε, στήνουν μια υπέροχη πολιτική σάτιρα, με γρήγορους ρυθμούς, ξεκαρδιστικά αστεία και πικρές αλήθειες, χωρίς να αφήνουν τίποτα όρθιο στον δρόμο τους. Μπορεί να γίνεται κάπως φαρσικό στο ύφος του, αλλά αυτό δεν στερεί τίποτα από την πλάκα και το γέλιο που προσφέρει αυθόρμητα από τις πρώτες κιόλας σκηνές. Σκέτη απόλαυση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)