Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013)

΄

Ελληνικός τίτλος: Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε

Κομεντί του Studiocanal, σε σκηνοθεσία Φέλιξ Χέρνγκρεν, με τους Ρόμπερτ Γκούσταφσον, Ίβαρ Βίκλάντερ, Ντέηβιντ Γουίμπεργκ, Γενς Χούλτεν, Άλαν Φορντ. 

Ο Άλλαν Κάρλσον έχει τα γενέθλιά του. Συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, και το γηροκομείο όπου διαμένει ετοιμάζει μια ξεχωριστή γιορτή γι' αυτόν. Όμως, ο ίδιος βαριέται, δεν θέλει να κάτσει ούτε λεπτό ακόμα εκεί μέσα. Οπότε, ανοίγει το παράθυρο και το σκάει. Χωρίς να έχει κανέναν ουσιαστικό προορισμό, φτάνει στον σταθμό λεωφορείων, βγάζει εισιτήριο για μια κοντινή πόλη, έτσι στην τύχη, αλλά βρίσκεται και με τη βαλίτσα ενός βίαιου νεαρού που του την αφήνει να τη φυλάει με το ζόρι, μέχρι να πάει τουαλέτα. 

Και κάπως έτσι ξεκινά μια από τις πιο "γεια σου" αλλά και αναπάντεχα διασκεδαστικές ταινίες που είδατε πρόσφατα. Το βιβλίο του Γιόνας Γιόνασσον αποκτά μια ιδιαίτερη κινηματογραφική πνοή, με γρήγορους ρυθμούς, κόντρα ερμηνείες και κάποιους από τους πιο παράξενους και απρόσμενους κινηματογραφικούς ήρωες που συναντήσατε στην οθόνη. Με έξυπνα φλας μπακ κι ένα ακόμη πιο έξυπνο σενάριο, η ταινία αποκαλύπτει το παρελθόν του πρωταγωνιστή μας, ενός άντρα που έχει ζήσει στη ζωή του τις πιο ακραίες καταστάσεις κι έχει βρεθεί στις πιο απίστευτες χρονικά στιγμές της ιστορίας. Την ίδια στιγμή δε, παρακολουθούμε αυτήν την αλλόκοτη οδύσσεια δύο ηλικιωμένων φίλων, παρέα με όλους αυτούς που μάζεψαν από τον δρόμο και αυτής της έρημης της βαλίτσας που εξαιτίας της η δράση γεμίζει και από πτώματα. Έξυπνο, ταχύτατο, με χιούμορ και σωστό χρονισμό, το φιλμ -παρά τις υπερβολές του- συναρπάζει και εντυπωσιάζει μέχρι την τελευταία του σκηνή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)