Chocolat (2016)


Ελληνικός τίτλος: Μεσιέ Σοκολά

Δραματική βιογραφία της Gaumont, σε σκηνοθεσία Ροσντύ Ζεμ, με τους Ομάρ Συ, Τζέημς Τιερέ, Κλοτίλντ Εσμ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Φρεντερίκ Πιερό. 

Η ζωή του Ραφαέλ Παντιγιά, γιου σκλάβων που βρίσκεται παράνομα στη Γαλλία και γίνεται διάσημος ως κλόουν με το όνομα "Σοκολά", που άφησε εποχή στο Παρίσι της Μπελ Επόκ. Αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα βιογραφία για μια προσωπικότητα παντελώς άγνωστη εκτός Γαλλίας, αλλά ξεχασμένη ακόμα και εκεί. Με πολύ καλή αναπαράσταση εποχής και ζωντανή αφήγηση, η ταινία εξιστορεί τα γεγονότα της ζωής ενός μαύρου κλόουν που κέρδισε το κοινό τρώγοντας κλωτσιές από τον λευκοβαμμένο παρτεναίρ του. 

Ενδιαφέρουσα και τα θέματα ρατσισμού και καθωσπρεπίστικης αποδοχής τα οποία θίγει, όλα όμως γίνονται ακαδημαϊκά, όμορφα και συντηρητικά, χωρίς την τρέλα ή τη μεγάλη σκηνή που θα έκανε την ταινία να ξεχωρίσει ως κάτι περισσότερο από μια καθ' όλα αξιοπρεπέστατη βιογραφία. Σίφουνας ο Ομάρ Συ που γίνεται μεγάλος σταρ πια του σινεμά, εξαιρετικός ο Τζέημς Τιερέ, στον ρόλο του ομοφυλόφιλου επίσης κλόουν Φουτίτ (ο οποίος τον παίρνει και υπό την προστασία του), με αυτό το μόνιμα θλιμμένο ύφος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)