Ο Άγιος Νεκτάριος -Ο προστάτης των φτωχών (1969) (Α/Μ)



Δραματική ταινία της Art Film, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου, με τους Ανδρέα Μπάρκουλη, Βέρα Κρούσκα, Χρήστο Πολίτη. 

Ένας επιστήμονας του Δημόκριτου, του οποίου η γυναίκα παραλύει σταδιακά λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας από την οποία πάσχει, έρχεται αντιμέτωπος με κάποια παράξενα περιστατικά σε μια εκκλησία στην Αίγινα. Χωρίς να μπορούν να βρουν κάποια λογική εξήγηση, οι κάτοικοι της περιοχής τα αποδίδουν σε θαύμα, κάτι που το ορθολογικό μυαλό του δεν μπορεί να αποδεχτεί. 

Έχουμε να κάνουμε με μια ενδιαφέρουσα θεματολογικά ιστορία, η οποία όμως πάσχει στην εκτέλεσή της, με ένα σενάριο πνιγμένο στις υπερβολές και που δεν αργεί να χάσει την ψυχραιμία του. Έτσι, μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα περιπλάνηση ανάμεσα στη λογική και την αναζήτηση του Θείου, καταλήγει γρήγορα σε κοινωνικό δράμα του ύφους της εποχής και σε μια άνευ όρων παράδοση στα θρησκευτικά πρότυπα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)