Moment to moment (1965)

 


Ελληνικός τίτλος: Από στιγμή σε στιγμή

Αισθηματικό θρίλερ της Universal, σε σκηνοθεσία Μέρβυν ΛεΡόυ, με τους Τζην Σήμπεργκ, Χόνορ Μπλάκμαν, Σων Γκάρισον, Άρθουρ Χιλλ. 

Η Κέυ Στάντον ζει μαζί με τον άντρα της και τον μικρό της γιο στη Γαλλική Ριβιέρα, απόλυτα ευτυχισμένη μέσα στη μεγαλοαστική της ζωή και με τη συντροφιά της πεταχτούλας γειτόνισσας, επίσης αμερικανίδας, Δάφνης. Όλα, όμως, ανατρέπονται, όταν κάποιο πρωινό συναντά τυχαία στον δρόμο τον Μαρκ, έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τον οποίο και ερωτεύεται. 

Ελάχιστα γνωστή για αδιευκρίνιστους λόγους ταινία που κάποιοι την αποκαλούν την ταινία που ο Χίτσκοκ δεν γύρισε ποτέ και ίσως να έχουν δίκιο. Αυτή η επιβλητική γυναικεία παρουσία, ρομαντική, καθώς πρέπει, που δύσκολα αφήνεται στα πάθη της αλλά και που γίνεται εξαιρετικά αδίστακτη όταν αφήνεται τελικά να παρασυρθεί, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ηρωίδα του Χίτσκοκ. Την ίδια στιγμή, αυτή η ρομαντική, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που τη συννεφιάζει το έγκλημα μεταμορφώνει την ταινία σε ένα θρίλερ ανατροπών, ένα παζλ τα κομμάτια του οποίου συμπληρώνονται σιγά-σιγά μέχρι την κάθαρση του φινάλε. Ναι, έχει τις αδυναμίες της σε ορισμένα σημεία που δείχνουν κάπως "εύκολα", αλλά το σύνολο δεν υστερεί διόλου σε γοητεία και αγωνία. Πανέμορφη η Τζην Σήμπεργκ, γοητευτικός και επιβλητικός ο Σων Γκάρισον και συναρπαστικά μελωδική η μουσική του Χένρυ Μαντσίνι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)