Disparu à jamais (2021)


Ελληνικός τίτλος: Χαμένος για πάντα

Αστυνομική μίνι σειρά του Netflix, δημιουργία των Νταβίντ Ελκαΐμ και Βενσάν Ποϋμιρό, σε σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Μεδίνα, με τους Φίνεγκαν Όλντφηλντ, Νικολά Ντυβωσέλ, Γκιγιώμ Γκουίξ, Γκαράνς Μαριγέ, Γκρεγκουάρ Κολέν, Ναϊλιά Χαζούρν, Τομά Λεμαρκί.

10 χρόνια πριν, ο Γκιγιώμ γίνεται μάρτυρας της φυγής του αδελφού του που τον καταδιώκει ένας ένοπλος, αλλά και του άψυχου σώματος της κοπέλας με την οποία είχε μόλις βγει. Τα χρόνια περνούν, ο αδελφός του έχει εξαφανιστεί δια παντός, και ο έρωτας του χαμογελά στο πρόσωπο της Ζυντίτ, μιας γυναίκας που φεύγει βιαστικά από την κηδεία της μητέρας του και χάνεται χωρίς να δώσει το παραμικρό ίχνος. Αποφασισμένος να την ξαναβρεί πάση θυσία, ο Γκιγιώμ αναζητά στοιχεία στο παρελθόν της, για να διαπιστώσει έντρομος πως όχι μόνο τίποτα από όσα γνώριζε δεν ήταν πραγματικό, αλλά και πως τα γεγονότα του χθες εισβάλλουν βίαια στο παρόν του.

Ακόμη ένα βιβλίο του Χάρλαν Κόμπεν μεταφέρεται στη μικρή οθόνη δια χειρός Netfix, αυτή τη φορά μιλώντας απταίστως τη Γαλλικήν. Με ένα all star αντρικό καστ φουλ στην τεστοστερόνη, μπόλικη δράση, διαρκείς ανατροπές και ένα σενάριο που ξεφυλλίζει όσο καλύτερα μπορεί το βιβλίο για τις ανάγκες των 5 50λεπτων επεισοδίων, η σειρά κυλά αβίαστα, προσδίδοντας την απαιτούμενη αρμονία στις υπερβολές που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζουν τα βιβλία του συγγραφέα, ενώ η έμπειρη σκηνοθεσία και οι ερμηνείες των βασικών ηθοποιών ανεβάζουν την παραγωγή σε επίπεδα μεγαλύτερα από αυτά της μικρής οθόνης (τώρα, πόσο μικρής, ανάλογα με τις ίντσες). Ο Νικολά Ντυβωσέλ βρίσκεται στο στοιχείο του, όπως και ο Γκιγιώμ Γκουίξ που κουβαλά κινηματογραφικά χιλιόμετρα σε ταινίες δράσης (και όχι μόνο). Ο δε Φίνεγκαν Όλντφηλντ που πλέον έχει πολιτογραφηθεί στη γαλλική οθόνη παρά τη βρετανική του καταγωγή, επιδεικνύει αυτήν την παιδιάστικη αποφασιστικότητα και απορία που συντεούν ως συνδετικός κρίκος στην επίλυση του μυστηρίου. Την παρακολουθείτε άνετα και μονορούφι σαν μια τετράωρη ταινία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΣυγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)